親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

民房

12月28日到1月3日(7日6夜)

我係男,今次帶屋企人去旅遊,我個女3歲..想帶佢旅遊見識下:〉

第一日:
6:30到曼谷新機場
坐UBER/TAXI去酒店(AI MEROZ HOTEL,穆斯林風格,近Safari World同機場)
夜晚行火車夜市
返酒店

第二日:
酒店食早餐
坐UBER到 Safari World 玩半日
回程時去 Tawanna Shopping Park行下(市集)
再返酒店

第三日:
食完早餐轉酒店
新酒店係 Eastin Hotel Makkassan Bangkok(因好多都太遲BOOK,BOOK唔到近BTS線的....應該會被人鬧,但冇計..)
新酒店未CHECK IN到會放低行李在前枱
再去 Snow Town 玩下雪、滑梯
再去 Dinosaur Planet 或者 kidzoona bangkok 二擇其一
回程時去 Terminal 21行下商場(女人鍾意)
返酒店休息下
夜晚去 Silom Night Market行下、食飯

第四日:
酒店出發
去Siam Paragon玩兒童職業扮演(應玩到3小時)
返酒店
夜晚去 Hajime Robot Restaurant 機械人餐廳

第五日(除夕):
酒店食早餐
去 Sea Life Bangkok Ocean World 睇海洋館(大過海洋公園好多好多)
完咗去 JJ Market 買嘢....
夜晚坐公主號/其他號遊湄南河....
返酒店倒數,太多人危險...

第六日:
未諗
下午8PM睇人妖表演

(呢幾日當中都會去 Let's Relax 揼骨,同埋會去 Terminal 21, Big C...)

民房

我慣咗背包族
之前同佢地去我發覺個玩法同平時好唔同
我自己去旅遊一日踩四五個地方/景點
但同佢地去,最多都係2-3個
佢地經要休息下........

所以咁盡量做得HEA D。求大家有經驗嘅分享下。

全程主要坐UBER同BTS,少許情況或會坐TAXI

民房

有冇人畀 D意見小弟啊

水晶宮

香港枯燥 發表於 16-12-2 16:14
有冇人畀 D意見小弟啊
其實你想知咩/ 意見??

水晶宮

(AI MEROZ HOTEL,穆斯林風格,近Safari World同機場)

近Safari World同機場???

民房

pbpk03845784 發表於 16-12-2 16:28
(AI MEROZ HOTEL,穆斯林風格,近Safari World同機場)
呢間 AI MEROZ HOTEL酒店算係 近機場 ,同SAFARI World..
坐車快少少囉

我想大家畀意見我點改行程
因為PLAN定晒我要訂定門票....(指定日子)

大宅

回覆樓主:

我同你去同回程日期一樣! 又係帶3歲小朋友! 我會帶小朋友去funarium呀,因為驚太細kidszania唔啱玩。 你行程唔錯喎,robot餐廳好似好有趣,可否分享下是怎樣?

大宅

回覆樓主:

我同你去同回程日期一樣! 又係帶3歲小朋友! 我會帶小朋友去funarium呀,因為驚太細kidszania唔啱玩。 你行程唔錯喎,robot餐廳好似好有趣,可否分享下是怎樣?

民房

vitatio 發表於 16-12-4 19:10
我同你去同回程日期一樣! 又係帶3歲小朋友! 我會帶小朋友去funarium呀,因為驚太細kidszania唔啱玩。 你行 ...

有機器人侍應。
小朋友會開心。
不如你分享下你的plan??
我又改咗plan了。。。

一陣再分享詳細。

大宅

Silom night market 唔太岩小朋友,我無記錯果到好多night bar, 出面好似廟街咁賣成人用品

男爵府

如果去夜市,我覺得去ASIATIQUE好D,因為佢新D,而且有摩天輪,小朋友會開心D

男爵府

我同你一樣時間去,我落埋pattaya. 元旦我想坐遊船食buffet,你選擇左邊間?
其他行程都同你差唔多

男爵府

uber 好易call?

男爵府

香港枯燥 發表於 16-12-2 10:04
12月28日到1月3日(7日6夜)

去按摩 個小朋友點處理?

大宅

陪月勳章

香港枯燥 發表於 16-12-2 10:07
我慣咗背包族
之前同佢地去我發覺個玩法同平時好唔同
我自己去旅遊一日踩四五個地方/景點

我29.12----5.1

子爵府

我 27/12 - 2/1 去, 有 2 kids + 婆婆

Dinosaur Planet 有 d 位置會有D 恐龍出嚟追人, 比較細嘅會驚, 有D嚇到喊, 你諗吓會唔會嚇親佢 ...

JJ market .. 你唔好預行得耐, 因為有時都幾熱, 同埋小朋友唔太啱去, 我覺得

我自己都有去按摩 .. 如果你想去, 要揀d 係 welcome kids 嘅 .. 好似center point 呢D 就唔 welcome , 你哋只可以逐個入去, 唔係小朋友要坐出面.. 基本上都無可能
indra massage .. 就無咩問題 .. 我每次按腳 / 泰按.. 小朋友都可以坐隔離 / 瞓隔離張床.. 你可以考慮一下

3歲仲好細.. 你最好預下晝返下酒店 hea 吓比較好, 唔係大家都幾辛苦
因為泰王離去, 今年無特別倒數活動, central world 嗰邊都無煙花.. 所以留喺酒店自己一家人倒數會比較適合

男爵府

kittyeva 發表於 16-12-19 09:53
我29.12----5.1

可唔可以share 下行程 睇唔清楚 謝謝

男爵府

AndrewMami 發表於 16-12-19 10:50
我 27/12 - 2/1 去, 有 2 kids + 婆婆

Dinosaur Planet 有 d 位置會有D 恐龍出嚟追人, 比較細嘅會驚, 有D ...

有無邊間welcome kids 既massage 介紹? 謝謝

子爵府

babyjk2013 發表於 16-12-20 14:55
有無邊間welcome kids 既massage 介紹? 謝謝
indara .. 我每次都會去, 喺central world 對面... 我按摩, 兩個小朋友可以喺隔離坐.. 玩 ipad 都無問題, 當然唔可以騷擾其他人啦
http://www.indaramassage.com/

伯爵府

babyjk2013 發表於 16-12-19 00:06
uber 好易call?

上次早上call uber to safari,要3倍價錢,太誇張,跟住call左grab taxi,by meter加25b,連埋橋費共2XXb,可以兩樣都試下

首頁

尾頁

跳至