用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 0|主題: 89160

經期唔準而又懷到孕既sis...

洋房

國民生產總值:49

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我11月開始冇避孕,自己經期不嬲都唔準,
但上個月仲未黎m , 驗左又冇bingo, 咁如果我食中藥催經, 有冇問題架?因為我擔心唔黎m..dodo 係味都唔會有用?
希望可以有人解答下我!(emoji)(emoji)

珍珠宮

國民生產總值:36438

回覆樓主:

有無睇下婦科?

洋房

puppydingo 發表於 16-12-2 10:27
有無睇下婦科?

之前有睇過, 有好輕微既多囊

別墅

國民生產總值:787

我情況同你一樣, M超唔準試過3個月都唔黎M, 忍唔住去左睇婦科, 佢話我冇事, 只係排唔到卵, 就比左通經藥我, 隔左一段時間就有M啦! 有M先會有排卵

網上講既: 月經和排卵的關係密切,簡單地說,排卵決定月經,如果沒有排卵,就不會有月經;更確切地說,沒有排卵就沒有排卵性月經,就不能生育。因此,判斷月經是否正常,應首先判斷有沒有排卵,有排卵的月經是正常的。

珍珠宮

siuuu2828 發表於 16-12-2 10:36

同路人。
唔好 催經 啲荷爾蒙重更加亂

大宅

國民生產總值:1080

siuuu2828 發表於 16-12-2 10:36

我都試過咁既情況, 吾理佢 之後又正常黎返經
PS:我都係有多囊

複式洋房

國民生產總值:142

請問多郎JM們你地大約幾耐先來一次?

洋房

magicwand115 發表於 16-12-2 15:41
請問多郎JM們你地大約幾耐先來一次?

每次都遲1-2星期先黎
但最近果兩次都算準 都係遲3日

洋房

puppydingo 發表於 16-12-2 12:35
同路人。
唔好 催經 啲荷爾蒙重更加亂

食中藥都會唔好嗎?

珍珠宮

siuuu2828 發表於 16-12-2 18:51
食中藥都會唔好嗎?

我有食中藥。我意思西藥
如果耐唔黎我去婦科照下驗下血有無排卵。

複式洋房

國民生產總值:142

siuuu2828 發表於 16-12-2 18:49
每次都遲1-2星期先黎
但最近果兩次都算準 都係遲3日

jm你做咩檢查診斷到你有多郎嫁?我自己經期都成日亂。。。30-37日左右。。。。會吾會有機會多郎?

洋房

國民生產總值:64

puppydingo 發表於 16-12-2 19:12

我有食中藥。我意思西藥

驗血可以知有冇排卵?

珍珠宮

meiwah1112 發表於 16-12-2 22:04
驗血可以知有冇排卵?

可以呀,唔記得咩hormone.
我上次80幾日未黎…驗左…未排…就排…2個星期後m 黎

洋房

puppydingo 發表於 16-12-2 22:06
可以呀,唔記得咩hormone.
我上次80幾日未黎…驗左…未排…就排…2個星期後m 黎
...

貴嗎?是否去化驗所就可以?

珍珠宮

meiwah1112 發表於 16-12-2 22:59
貴嗎?是否去化驗所就可以?

我係養和睇開。
驗好似1500+ 唔係好記得

洋房

puppydingo 發表於 16-12-2 23:05
我係養和睇開。
驗好似1500+ 唔係好記得

啊!謝謝!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎