自由講場

跳至

首頁
23456...43

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

我覺得好誇張,5皮野,如果你係千億就完全合理哂
既然佢出左私家,咁你出陪月都好啱。我絕對ok, 不過5皮吾ok. 會再揀過。

大宅

50000蚊又真係貴咗D嘅,不過你C6咁講又真係唔啱,大家再商量下囖~

男爵府

如果係我,已經第二胎,有經驗,唔會用5萬咁貴請倍月,太貴

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

wyywyy 發表於 16-12-2 10:49
一個半月呀,點解咁多人睇錯,建議樓主加埋個一字
哈哈哈~
真係睇唔都嗰"個"字

不個陪月唔係一個月就得咩??

樓主洗唔洗返工? 要返工, 人都唔係屋K, 陪咩月

伯爵府

同意應該是值唔值的問題, 5萬太貴了

伯爵府

julieko 發表於 16-12-2 10:55
老實講~

比我都唔會請咁貴

你係唔係睇錯左,係半個月24小時+一個月8小時。
唔係淨係半個月24小時。

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

先生小姐 發表於 16-12-2 10:37
我都覺得貴。半個月5萬,一個月就10萬了。手頭上有錢,但唔代表咩都唔貴嫁。有時自己覺得值就花,唔值就係 ...

我睇成 個半月 5⃣️萬已覺好貴,原來係半個月 真係好好貴

伯爵府

fukuoka_saga 發表於 16-12-2 10:28
黎緊生bb,會請陪月,上胎都有請,但而家d陪月加晒價。
睇中一個,請個半月50,000,同老公講佢話好貴。佢唔 ...
兩公婆,又何須咁計較, 你覺得真係有需要又值得咪自己比囉比我都唔捨得, 我生兩件都係自己+工人幫手, 50000差不多工人一年人工, 而家D人確是身驕肉貴

水晶宮

回覆樓主:

太貴,而且你真係需要24小時不如分開請,只要係人就會攰,一攰你想要的質素係冇可能比到你的

伯爵府

julieko 發表於 16-12-2 11:02
哈哈哈~
真係睇唔都嗰"個"字

生完就算要返工都有產假啦,點會坐月走去返工。

珍珠宮

開心吸收勳章

你家境不錯,應該有工人,個人認為沒有必要要24小時的陪月。

男爵府

好多人話貴,但25000一個月真係市價,我3年前生大囡就20000市價

禁止訪問

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

超級特務 發表於 16-12-2 10:32
有錢買享受當然ok.
你都工作, 佢俾私家生仔錢, 你俾陪月, 公一份婆一份都好正常, 個bb都係大家共同撫養。

伯爵府

mofish 發表於 16-12-2 10:55
我妹個陪月做緊24hrs 個半月都係三萬七咋。
你果個係星級陪月?

1.5個月 37000 24小時真係平窩!現在我搵一日8小時既陪月都要22000-25000一個月(當然係好少少有口碑的,我覺得如果平但超廢就不如唔請,好似上面有jm話陪月bb喊都唔抱,1萬一個月都唔值)

個半月每日八小時已經要35000,但你妹個個37000做24小時堅抵,距做得好嗎?

侯爵府

先生小姐 發表於 16-12-2 10:37
我都覺得貴。半個月5萬,一個月就10萬了。手頭上有錢,但唔代表咩都唔貴嫁。有時自己覺得值就花,唔值就係 ...

認同。
哩個根本唔係肯唔肯俾嘅問題,係價值問題。
如果係我,就算我老公有能力,主動搵埋陪月,俾埋50000,我都會話唔需要。
雖然話女人生仔坐月好重要,但未至於要用50000去買個舒服。
或者係我自己都係孤寒一族,我用錢好鐘意格價同會衡量過值唔值得俾

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

大豬既老婆 發表於 16-12-2 11:06
生完就算要返工都有產假啦,點會坐月走去返工。
如果開刀就係, 我順產仲遲左成個星期.... , 所以座完月都差唔多返工
同理要睇下樓主聽唔聽話, 如果又洗頭又沖涼, 食咩都補唔返, 請陪月都冇咩用

象牙宮

2024年龍年勳章

fukuoka_saga 發表於 16-12-2 10:28
黎緊生bb,會請陪月,上胎都有請,但而家d陪月加晒價。
睇中一個,請個半月50,000,同老公講佢話好貴。佢唔 ...

陪月要咁貴啦?!

不如搵下有冇人收平D,叫老公贊助一半。

伯爵府

fukuoka_saga 發表於 16-12-2 11:07
好多人話貴,但25000一個月真係市價,我3年前生大囡就20000市價

我都係咁覺得,我3年前已經要2萬一個月(8小時的)

你搵呢個50000有半個月做24小時其實還可以。至於有JM challenge話第二胎需要唔需要24小時陪月,我又覺得第二胎都會需要,因為第一胎全副精神去一個b度,但第二胎,日頭仲可能要entertain下個大既無得補眠咁多。

何況就算你只請1.5個月8小時,相差應該係1萬左右only。

男爵府

回覆:生bb覺得個老公好孤寒

如果同佢講係要5萬蚊買野比bb,可能老公會比得情願啲,但你講要黎比陪月,可能佢就覺得無啦啦比幾萬蚊個外人,就唔值別喇,我諗佢唔係孤寒,只係覺得唔值,因為唔係照顧佢,佢唔明白你同bb既需要

首頁
23456...43

尾頁

跳至