用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 621|主題: 869589

有咩文具可以固定張支票, 用printer print 支票出來

大宅

國民生產總值:2496

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
公司部機係影印機和printer , 二合一, 大機黎的直接放張支票入去,支票太輕, 部機感應唔到張票

之後, 用膠紙貼張支票在 a4 紙, 得左

但長期用的話, 下下貼膠紙好煩

試過用貼相的相角, 固定支票的4隻角,
但可以唔夠實, 出黎成張支票走曬位.

請問有無jm 知道, 文具店有咩文具, 可以固定支票上下兩條邊, 而又可以方便扲番出黎

子爵府

國民生產總值:14005

回覆樓主:

不如直接買部支票機?細細部。

水晶宮

國民生產總值:52532

2015xmas

回覆樓主:

我都想知,我都係貼膠紙。

最近激鬼氣,用番打字機算。

珍珠宮

國民生產總值:30279

vsop18 發表於 16-12-2 10:52
公司部機係影印機和printer , 二合一, 大機黎的直接放張支票入去,支票太輕, 部機感應唔到張票

之後, 用膠 ...
這不是解決問題方法.
建議:

找一部fit支票的printer.
or
正式向銀行訂製A4 size 的, (我叫: computer cheque). 約$2張起, 視乎數量.

大宅

國民生產總值:3870

用返cheque機,撥幾下,快靚正!30秒搞掂一張

電腦又要打又要print, 都唔止30秒啦!除非你真係印大量才省時。

男爵府

國民生產總值:9369

之後, 用膠 ...

用雛皮膠紙

伯爵府

國民生產總值:19639

親子達人勳章

我淘咗呢部,打速遞單又得,印支票又得!
用excel setup好位置,好方便!

wcpcelia    發表於 6 天前
【我想河蟹,人士敬請繞路】

大宅

國民生產總值:2208

回覆 emt1314 的帖子

可否提供link望下?

複式洋房

國民生產總值:233

emt1314 發表於 16-12-2 11:41
How much ?

大宅

國民生產總值:3070

lm 好似吾錯喎

水晶宮

國民生產總值:52532

2015xmas

正喎,呢部幾多錢?

大宅

國民生產總值:2103

回覆樓主:

好吸引喎

彩鑽殿

國民生產總值:801209

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

想知淘一部幾錢?

珍珠宮

國民生產總值:32418

之後, 用膠 ...

我用緊尼部放檯面的.,小型鐳射打印機 CANON的, 幾百蚊有部了.新款.

http://www.canon.com.hk/tc/product/catalog/productItemDetails.do?domainID=10010&prrfnbr=200850

wcpcelia    發表於 6 天前

伯爵府

親子達人勳章

SOLOBEE 發表於 16-12-2 11:47
回覆 emt1314 的帖子

可否提供link望下?
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.Xmid56&id=41647657447&_u=22ls20mf561

係用色帶印,唔會怕干墨,色帶每條RMB12,可用好耐!(如果只係印速遞單及支票)

伯爵府

親子達人勳章

伯爵府

親子達人勳章

petitsomeone 發表於 16-12-2 13:06
正喎,呢部幾多錢?
#15 答咗

瑪瑙宮

國民生產總值:131527

好媽媽勳章

引用:Quote:SOLOBEE+發表於+16-12-2+11:47+回覆+

原帖由 emt1314 於 16-12-02 發表
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.Xmid56&id=41647657447&_u=22ls20mf561

係用色帶印, ...

子爵府

國民生產總值:14188

BK Milk勳章 2015xmas

引用:Quote:SOLOBEE+發表於+16-12-2+11:47+回覆+

原帖由 emt1314 於 16-12-02 發表

係用色帶印, ...
嘩!神物,多謝

伯爵府

國民生產總值:19601

之後, 用膠 ...

針機
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎