用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 521|主題: 869974

想開個儲錢戶口,咩銀行好?

男爵府

國民生產總值:9392

如題,有冇邊間銀行放少少錢(1至2千)已經可以開到戶口?有冇人知呢?唔該曬或者本身係某間銀行有個戶口,咁可唔可以係呢間銀行再開個戶口呢?

男爵府

回覆樓主:

Up

水晶宮

國民生產總值:52450

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章

其實100蚊已可開戶 不過有啲銀行會有最低結餘收費

中信/創興呢啲暫時無最低結餘收費 (但有不動戶費, 得閑有交易就無問題)

男爵府

國民生產總值:6353

畀面勳章 貓狗褓姆 2016夢想成真

創興

大宅

國民生產總值:3662

HSBC statement saving 都無min deposit, 不過只可上網理財

男爵府

國民生產總值:6458

lovefive 發表於 16-12-2 10:53
如題,有冇邊間銀行放少少錢(1至2千)已經可以開到戶口?有冇人知呢?唔該曬或者本身係某間銀行有個 ...
創興

wcpcelia    發表於 16-12-2 14:39

男爵府

Teletrend 發表於 16-12-2 13:00
創興

請問創興有咩咁好呢?多唔多分行啊?

男爵府

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 lovefive 的帖子

公屋分行多,無最低存款,只需每年有一筆提存交易便可

男爵府

Teletrend 發表於 16-12-5 18:00
回覆 lovefive 的帖子

公屋分行多,無最低存款,只需每年有一筆提存交易便可

哦,唔該曬

公爵府

國民生產總值:28962

動物勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

Teletrend 發表於 16-12-2 13:00
創興

有無簿仔?

複式洋房

國民生產總值:422

回覆:想開個儲錢戶口,咩銀行好?

我都想問 如果想要簿仔 但係又想入錢方便 係咪得中銀同匯豐?因為兩個我都已經有 係咪唔可以開多個分開管理?

男爵府

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
mandy108 發表於 16-12-5 19:09
有無簿仔?

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎