用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1501|主題: 869615

想問下如果要book香港的酒店?

男爵府

國民生產總值:8895

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
for 大陸親戚,點book會最平?即係話會唔會去邊個網會平d

複式洋房

國民生產總值:441

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
ctrip?
呢個比其他平少少

珍珠宮

國民生產總值:44235

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
imcd 發表於 16-12-2 11:40
ctrip?
呢個比其他平少少

我覺得ctrip真係好方便。

版主

國民生產總值:97278

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Ctrip, booking.com, agoda 要夾價
Ctrip唔可以用大陸網後,價錢貴晒

複式洋房

國民生產總值:392

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
格價梗係hotelscombined, trivago啦

珍珠宮

國民生產總值:33417

回覆樓主:

ctrip,因有時有內賓for大陸居民~

別墅

國民生產總值:730

大陸嘅話,去捷旅假期訂,朋友話呢間做酒店批發俾各旅行社,又可以個人訂

翡翠宮

國民生產總值:79124

回覆樓主:

真係冇話邊個最平,要自己格價。我試過ctrip, booking.com 搵到平既香港酒店。

侯爵府

國民生產總值:23264

用你大陸親戚身分訂先會平。

版主

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

deafgtyl213 發表於 16-12-4 08:35
格價梗係hotelscombined, trivago啦

Trivago唔會夾晒,起碼無ctrip ,都係果句無得懶。

版主

PinPin 發表於 16-12-4 08:42
ctrip,因有時有內賓for大陸居民~

係wor,旅客係內賓wor。咁叫佢自己夾埋ctrip大陸網價錢,因而家ctrip 大陸網只收大陸信用、支付寶果d,香港人好難用。

複式洋房

國民生產總值:392

Charlotte_mom 發表於 16-12-4 12:58
Trivago唔會夾晒,起碼無ctrip ,都係果句無得懶。
無咩? 我都無為意, 但hotelscombined一定有, 佢多數平過trivago添, 佢仲有D小眾網站, 我個人感覺佢算係最平了, 其實我有朋友介紹過D大陸網仲平, e.g. 去哪兒, 但我冇買過, 唔知實際操作係點, 有時間有心機可以研究, 否則一般酒店其實hotelscombined都夠用了, 不會差好多, 我覺得
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎