用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

家庭理財 今日: 95|主題: 36211

有無Claim過公司電話費???

洋房

國民生產總值:53

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我打左咁耐工都未試過...
其實得唔得架??

王國熱話
【在港菲傭】「賓賓」原是選美冠軍…
大家接受到姐姐既沖涼時間?
賊傭轉戰澳門
急,工人話我唔炒佢佢就喺我屋企自殺

男爵府

國民生產總值:8520

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 熱血勳章 畀面勳章

我有D同事會claim, e.g.出trip冇買當地電話卡, 之後如果有打漫遊就有claim, 或者係屋企做conference call要打IDD都會claim..

我自己冇claim過真係電話費, 一般出trip我會買當地電話卡, 咁我會claim張卡的錢.

子爵府

國民生產總值:12545

lojoe70 發表於 16-12-2 11:26
其實得唔得架??

Why not? 唔明問題/concern在那?

大宅

國民生產總值:4932

發表於 前天 22:06 |顯示全部帖子
lojoe70 發表於 16-12-2 11:26
其實得唔得架??

一般公司如員工有需要打IDD開會,或左呢方面的需要,會有內部指引,不如你問清楚你阿頭同Admin 點處理吧。 真的不能一概而論。

大宅

國民生產總值:1085

發表於 前天 22:49 |顯示全部帖子
IDD 就會, 本地都 Claim ?

別墅

國民生產總值:710

發表於 前天 23:05 |顯示全部帖子
公司講明可以claim, 所以有claim

洋房

國民生產總值:34

發表於 9 小時前 |顯示全部帖子
嘩!!CLAIM到咪好正
係出部上台機, 之後叫佢出同一條數
咪可以CLAIM到部新機囉?!?!

侯爵府

國民生產總值:20600

發表於 9 小時前 |顯示全部帖子
每間公司唔一樣, 唔同職級亦有唔同的package, 我可以claim 電話費, 但有部份同事就唔可以claim, 睇您做咩工.

而某部份公司亦會有設上限, 唔係您個PLAN 幾多就幾多, 亦有公司無上限.

大宅

國民生產總值:1854

發表於 8 小時前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

長途咪claim公司,本地既咪用sun mobile學生plan罷

伯爵府

國民生產總值:15880

發表於 5 小時前 |顯示全部帖子
公司的sales全部可以cliam手機月費,因為個電話是方便客戶可以找到佢,是工作上的一部分。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎