用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 6|主題: 24236

唔關我事,純分享

大宅

國民生產總值:1205

認識瑞士牛牛第一回

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

去親戚飯局,仔要等無聲老婆,所以孫由媽上餐廳先,仔問媽~
仔: 有冇教孫叫人?
媽: 教左
仔: 咁佢有冇叫?
媽: 冇,佢唔肯叫
仔: (面有不滿)之後講了一些說話

心諗佢老婆都唔彩人,唔講野,個孫係咁好正常,難為佢媽在親戚面前俾個仔鬧。

子女一定會學父母的行為,自己做唔到既事,就唔好迫人做。

王國熱話
21個月大得20磅
5歲女乜都唔願食
驢奶???
終於肯食多左嘢啦

大宅

國民生產總值:2201

想表達咩?
定想講人新抱是非?
人地唔出聲得罪左你?

伯爵府

國民生產總值:15088

喺男家無聲不等於對小朋友/其他人無聲..

大宅

國民生產總值:2752

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

喺一個冇做任何嘢躺著也中槍嘅環境入面
你想人地開聲講乜嘢做乜嘢先
我喺男家都係路人甲一個
冇乜必要都唔會出聲啞咗架啦
講乜多嘢,托咩?

子爵府

國民生產總值:13782

回覆:唔關我事,純分享

如果個阿媽係我99,佢最想就係人地睇到尼一幕~正所謂,台上一分鐘!尼一分鐘好重要!

當然,叫人或打招呼係禮貌,幾唔中意都要做,什至乎已成習慣~咪當先君子後小人囉!

大宅

國民生產總值:1205

認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

我想表達就是我寫最後那段,重點不是角色關係,如果用了老闆,員工,客戶既名,大家又會否咁回應? 我只是分享所見既事,如果講一件唔關自己既事都唔得,咩叫論壇? 無意mo犯大家, 亦不是要人認同,不會再回。

珍珠宮

國民生產總值:30023

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

係對父母唔識教,關阿嫲咩事?個仔大個做返咁態度對返自己!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎