用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 13|主題: 117385

[日本] 經Ctrip book 大阪酒店

男爵府

國民生產總值:5214

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
上trip advisor揾倒間酒店想book, 而經ctrip系最抵,吾知有冇人用過呢?

王國熱話

大宅

國民生產總值:1155

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
睇呢個
http://www.baby-kingdom.com/foru ... page=1#pid284928484

男爵府

國民生產總值:9256

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
cheerbearbear 發表於 16-12-2 12:14
上trip advisor揾倒間酒店想book, 而經ctrip系最抵,吾知有冇人用過呢?

Ctrip 確實比其他agent平少少,但要接受臨出發前被通知無房,雖然會全數退款,但臨時臨急搵酒店就會貴好多,到時得不償失。以上係我屋企人親身經歷

孩子是腳,教育是鞋!
幸福就像空氣,無形無質,浩然充塞於天地之間。
你會珍惜空氣嗎?
只有你揹著氧氣筒在深海裡潛水,看著空氣一點一滴耗盡時,你才會知道空氣的可貴。

男爵府

國民生產總值:5214

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
babycam 發表於 16-12-4 21:44
Ctrip 確實比其他agent平少少,但要接受臨出發前被通知無房,雖然會全數退款,但臨時臨急搵酒店就會貴好多 ...

我终於直接向酒店book, thanks。我都有問過酒店,佢地話ctrip系臨到check in前幾日先通知佢地,系有機會冇房。

大宅

國民生產總值:2671

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Ctrip 確實比其他agent平少少,但要接受臨出發前被通知無房,雖然會全數退款,但臨時臨急搵酒店就會貴好多 ...

請問ctrip 係臨出發前幾多日通知無房㗎?謝謝。

大宅

男爵府

國民生產總值:9256

marinabay 發表於 16-12-5 04:30

出發前一日先收到通知

孩子是腳,教育是鞋!
幸福就像空氣,無形無質,浩然充塞於天地之間。
你會珍惜空氣嗎?
只有你揹著氧氣筒在深海裡潛水,看著空氣一點一滴耗盡時,你才會知道空氣的可貴。

複式洋房

國民生產總值:450

cheerbearbear 發表於 16-12-2 12:14

今年4月去大阪時book過。Ctrip 出單send email俾我後,我過2日再email酒店double confirm booking , 無問題,佢D酒店價係幾平。

複式洋房

複式洋房

大宅

babycam 發表於 16-12-5 10:17
出發前一日先收到通知

勁離譜喎
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎