用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 69|主題: 236412

倒數計時

大宅

國民生產總值:2439

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
而家36+6,星期一檢查時醫生話已經足月随時生得,真系既緊張又興奮……
預産期24 Dec,仲有3星期咁多,又怕她提前出來讓人措手不及唯有間中同她講,乖乖在肚子住多十日八日

複式洋房

國民生產總值:136

she811 發表於 16-12-2 12:21
而家36+6,星期一檢查時醫生話已經足月随時生得,真系既緊張又興奮……
預産期24 Dec,仲有3星期咁多,又怕 ...

我同你差兩日,預產期係12月26號boxing day
但我第二胎喇,呢兩日假宮縮同m痛feel得多,我覺得我可能會早生
希望阿女都住多十日八日先出世啦

複式洋房

國民生產總值:353

我預產期是19/12,第一胎⋯唔知宮縮的痛是咩感覺⋯好緊張但又好期待⋯希望囡囡唔好要我痛咁耐⋯

大宅

bellebelleching 發表於 16-12-2 12:27
但我第二胎喇,呢兩日假宮縮同m痛feel得多,我覺得我可 ...

第一胎無經驗,上网睇話分泌物增多都系先兆。呢两日分泌多左仲有D味咁,好擔心早太多老公就唔到時間陪産。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

我們三个都系囡囡㖞

大宅

中女 發表於 16-12-2 13:49
我預產期是19/12,第一胎⋯唔知宮縮的痛是咩感覺⋯好緊張但又好期待⋯希望囡囡唔好要我痛咁耐⋯
...

等你報喜先

複式洋房

國民生產總值:157

我預產期係25/12,呢個星期開始下面陰d陰d痛,但又冇其他徵狀。個肚好重啦,腰好辛苦希望阿仔留左一星期好出來

複式洋房

國民生產總值:123

ProAbsorb勳章

中女 發表於 16-12-2 13:49
...

我地同一日預產期啊!我都係第一胎,好緊張

複式洋房

CherryWong715 發表於 16-12-2 14:37
我地同一日預產期啊!我都係第一胎,好緊張

大家一起加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

國民生產總值:1107

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
仔仔今日出左世啦(12月bb),祝各位媽媽順順利利

大宅

ymyyy 發表於 16-12-3 22:30

恭喜恭喜

複式洋房

ymyyy 發表於 16-12-3 22:30

恭喜(emoji)

複式洋房

國民生產總值:352

Lavenderjanis 發表於 16-12-2 14:17
我預產期係25/12,呢個星期開始下面陰d陰d痛,但又冇其他徵狀。個肚好重啦,腰好辛苦希望阿仔留左一星期好 ...

我同你同一日 25/12

伯爵府

國民生產總值:15920

認識瑞士牛牛第一回

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆:she811 的帖子

我22Dec,第2胎,剛開始放產假,d2日多左胃痛,陰陰痛,分泌,我形住差不多啦。

複式洋房

國民生產總值:132

我都成日下面陰陰痛 又訓得唔好 成日感覺阿仔要出黎啦

複式洋房

國民生產總值:157

cheche07 發表於 16-12-3 23:56
我同你同一日 25/12

一齊加油呀!

別墅

國民生產總值:582

回覆樓主:

我都加入倒數行列喇, due day 12月3, 而家都係有時feel到陰陰痛,唔知阿仔想幾時出。老公心急我都明, 但其他人都開始喺度輪流問, 問到我都開始有d 煩

大宅

國民生產總值:1047

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
bellebelleching 發表於 16-12-2 12:27
但我第二胎喇,呢兩日假宮縮同m痛feel得多,我覺得我可 ...

我都系第二胎 都系女女 預產期都系12月26 好緊張 5想妹妹太早出泥 望佢同哥哥同1日出世就好(哥哥12月24號) 同埋老公d假 掉晒系12月尾同1月 但呢2日都feel到佢系甘用個頭 又頂又撞我下邊 晚晚都訓5到 真系留多20日到就好

複式洋房

國民生產總值:327

發表於 前天 14:18 |顯示全部帖子
HI~我預産期24 Dec~都係BB女呀~~

大宅

國民生產總值:1097

發表於 昨天 14:29 |顯示全部帖子
我第三胎,dec 24 預產期
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎