用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 3|主題: 23612

bb一個月內應該要食幾多份量?

別墅

國民生產總值:557

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
阿b而家19日大食緊90ml奶,我成日都唔知阿囡夠唔夠飽請問我應該幾時要加奶比阿囡?

子爵府

國民生產總值:12090

我BB 唔夠飽會喊, 太飽會嘔奶, 每次加半安逐少等BB適應

大宅

國民生產總值:1136

奶量用重體計算,你可以計下而家食量有無大出入

體重 kg × 150ml ÷ 每天餐數 ﹦每餐奶量

別墅

國民生產總值:557

YOYO54321 發表於 16-12-2 15:50
奶量用重體計算,你可以計下而家食量有無大出入

體重 kg × 150ml ÷ 每天餐數 ﹦每餐奶量 ...

唔該哂

男爵府

國民生產總值:7990

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
佢如果食飽了自然就唔食了,我都係比佢啜到自然甩咀。

複式洋房

國民生產總值:117

RubyYu07 發表於 16-12-3 16:04

我bb有時會埋身啜成個鐘都好似未夠,係咪要keep住俾佢埋身定係補奶粉?

水晶宮

國民生產總值:61614

90都唔算少喇,我就以囝囝喊唔喊斷定飽唔飽。

侯爵府

國民生產總值:24019

RubyYu07 發表於 16-12-3 16:04
我都試過咁,不過有時候好搞笑架,好啜唔厭咁~HAHA

男爵府

國民生產總值:7990

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
janyyy 發表於 16-12-3 16:37
我bb有時會埋身啜成個鐘都好似未夠,係咪要keep住俾佢埋身定係補奶粉?

啜成個鐘?係妳奶量唔夠?定係當正妳係人肉奶咀啊?

複式洋房

國民生產總值:111

我個B都係,食極都嘴擘擘,掃完風、換埋片又到下一餐,人都癲~

複式洋房

國民生產總值:111

我個B都係,食極都嘴擘擘,掃完風、換埋片又到下一餐,人都癲~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎