用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

北區媽媽會 今日: 2|主題: 11822

優質 VS 鳳溪 求意見

洋房

國民生產總值:57

BKXmas勳章

如題

王國熱話
生意好差
求意見
睇小朋友係咪真係咁忙
KT0603

珍珠宮

國民生產總值:33001

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:優質 VS 鳳溪 求意見

優質for sure

洋房

BKXmas勳章

Sallyb1a 發表於 16-12-2 13:15
優質for sure

咁肯定?鳳溪系咪除校舍大外其他方面會畀優質差?

大宅

國民生產總值:1130

BKXmas勳章

Sallyb1a 發表於 16-12-2 13:15
優質for sure

Support!!

Sallyb1a    發表於 16-12-2 15:45

珍珠宮

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kakina 發表於 16-12-2 13:30
咁肯定?鳳溪系咪除校舍大外其他方面會畀優質差?

我諗你問10個有9個都會揀優質,係上水、粉嶺區 優質既口碑 絕對比好多間都好,

除左校舍無得比,基本上師資&教學方面一定係優質取勝。

希望你慢慢睇下呢度好多post都有講。

當然,如果你target 係鳳小果D,甘鳳幼一定係首選。

洋房

BKXmas勳章

Sallyb1a 發表於 16-12-2 15:45
我諗你問10個有9個都會揀優質,係上水、粉嶺區 優質既口碑 絕對比好多間都好,

除左校舍無得比,基本上師 ...

THX!我知點揀啦!99話揀interview時表現最好嘅,我女in鳳溪時全程有同老師交流,一啲都唔惊,佢好驚生人架,而且校舎大多啲地方活動,搞度我十五十六,+下松曬,哈哈

珍珠宮

kakina 發表於 16-12-2 16:06
THX!我知點揀啦!99話揀interview時表現最好嘅,我女in鳳溪時全程有同老師交流,一啲都唔惊,佢好驚生人 ...

當然,小朋友0岩咩學校,家長一定心裏有數,

就算出面個個都話某一間好,但最緊要0岩小朋友。

話晒要讀3年,真係要細心睇。

男爵府

國民生產總值:8418

BKXmas勳章

kakina 發表於 16-12-2 12:57
如題

呢兩間唔使諗啦一定係優質
我個仔讀緊K1我覺得係一間非常好嘅學校

別墅

國民生產總值:973

BKXmas勳章

kakina 發表於 16-12-2 12:57
如題

呢2間比唔使問一定係優質,除左校舍之外,其他贏九條街

洋房

BKXmas勳章

回覆樓主:

多謝大家嘅意見啊,我諗好揀邊間啦~希望阿女喺優質上得開心啦

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎