用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 12|主題: 117385

[日本] 抵抵抵,夏天去沖繩機票連税$2500咋!

大宅

國民生產總值:2412

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
岩岩上hong kong airlines睇去沖繩要五千蚊一張,之後我上cx網睇,人地五千蚊兩張,即買!唔洗諗,之後訂埋萬豪酒店,兩個人package 計埋都係萬五!平時閒閒地摸上手都要兩萬幾好開心!萬豪啲酒店房都幾正,仲要係最愛既木地板,我係29/6-3/7去

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
被lock file 求救
想學自己整網店
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
請教電腦達人, 想買NOTEBOOK, 應該睇D 乜?

男爵府

國民生產總值:8451

cx既話幾抵
但係香港航空就超級貴啦

大宅

國民生產總值:1155

Enjoy ~

雖然, 29-Jun 出發... 根本就係淡季.

翡翠宮

國民生產總值:76567

男爵府

國民生產總值:7189

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:Katycheung1111 的帖子

是分開買嗎?還是套票?

大宅

venus.c 發表於 16-12-2 13:58
是分開買嗎?還是套票?

我是分開買,因為我比較過價錢,我分開買平七百

大宅

國民生產總值:1086

我上個月買到買一送一,係$2860二月大阪同六月尾沖繩兩個地方!

男爵府

國民生產總值:6900

hk airline 14/7/17出發, 2400末包稅

大宅

怪誕家庭 發表於 16-12-2 14:42
我上個月買到買一送一,係$2860二月大阪同六月尾沖繩兩個地方!

邊間航空公司

大宅

Katycheung1111 發表於 16-12-2 15:05
邊間航空公司
香港快運上個月有這個 Promote
Sorry 搞錯, UO 冇飛冲繩, 香港航空 HX 至係.

大宅

111aaa 發表於 16-12-2 15:01

其實如果價錢差不多,都會選擇cx,起碼包飲食同有得睇電視

大宅

TopKind 發表於 16-12-2 15:08
香港快運上個月有這個 Promote

我覺得hk express越賣越貴,其實有時他們的價錢仲貴過大型航空公司

伯爵府

國民生產總值:19865

111aaa 發表於 16-12-2 15:01

我都係大約呢個日子去,請問有冇留意是否算抵? 唔洗再等會減價

男爵府

國民生產總值:6900

creambb 發表於 16-12-2 15:36
我都係大約呢個日子去,請問有冇留意是否算抵? 唔洗再等會減價
我覺得最平. 仲係暑假出發.

CX點止呢個價,

大宅

國民生產總值:4100

2015xmas 畀面勳章

TopKind 發表於 16-12-2 13:13
Enjoy ~

雖然, 29-Jun 出發... 根本就係淡季.

7月中開始放暑假旺季,如果呢個價就抵
淡季,呢個價其實正常呢

大宅

國民生產總值:4100

2015xmas 畀面勳章

111aaa 發表於 16-12-2 16:20

CX點止呢個價,

14號暑假開始,呢個價就是真的抵!

伯爵府

國民生產總值:19865

111aaa 發表於 16-12-2 16:20

CX點止呢個價,

唔該哂,咁我唔再格價了 謝謝你呀

大宅

Katycheung1111 發表於 16-12-2 15:14
其實如果價錢差不多,都會選擇cx,起碼包飲食同有得睇電視
(1) 首先, 香港航空 HX 不是廉航, 香港快運 UO 至係, 而且 UO 無飛 Okinawa 的.

(2) 另外, 國泰無飛 Okinawa, CX5378 / 5379 只是 Code Share Flight, 實際係港龍的航班.

(3) 29-Jun KA378 ( 即是 CX5378 ) 用大機 A330, 有個人電視
3-July KA379 ( CX5379 ) 係用細機 A321, 無個人電視

反而香港航空以上日子每日有 2 班機, 都係用大機 A330
不過航機機種,可能因應客量或航班調動更改, 要到時至知.

去旅行係開心事, 無須太在意細節.

子爵府

國民生產總值:10068

Katycheung1111 發表於 16-12-2 13:03
岩岩上hong kong airlines睇去沖繩要五千蚊一張,之後我上cx網睇,人地五千蚊兩張,即買!唔洗諗,之後訂埋 ...

Good deal

男爵府

國民生產總值:6140

畀面勳章

CX抵呀
旺季去沖繩機票起碼要5千幾一人
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎