用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 1|主題: 89134

今年第二次小產,喊到已經喊唔出,好灰........

民房

國民生產總值:30

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

今年4月小產,成38歲先有第一胎,但BB去到8星期停止咗發育,去咗醫院塞藥,雖然好痛,但都不及心裡面痛。10月嚟m 5日之後,11月中覺得唔妥,一直逃避到今日先見醫生,BB 0.99cm,無心跳,醫生話唔樂觀,下下星期再照。睇完醫生忍到返屋企大喊一場,睇住身邊朋友個個咁容易有BB,點解自己咁無用?望住張照聲波好心up........ 今次可能選擇刮宮算,因為塞藥真係好痛,又要擔心排唔清........

男爵府

國民生產總值:5228

明白你心情,你要好好休息呀!我都試過兩次,的確好無奈!

大宅

國民生產總值:1254

其實第一個無佐時你應該開始避孕了,再睇中醫調整好個身體先再重新迎接新成員,甘先為上冊
唔好意思,可能我說得直接佐,請唔好介意

民房

回覆 ananlove 的帖子

真係好無助。同老公講佢又唔明白個感受。嚟緊嘅日子都唔知再試唔試好,點都有暗影> <

民房

回覆 ELSA_LI 的帖子

未懷孕時睇咗好耐灣仔孫弘宜,睇極都無起色。上一次小產後有睇廣華中醫婦科,已經話身體無特別問題先停........ 可能係天意。

大宅

國民生產總值:1301

回覆:今年第二次小產,喊到已經喊唔出,好灰........

same here...但我仲無用。2次都係一驗到有就無左。依家好有陰影,胎囊同閃閃都無見過,好無用

男爵府

貓貓人12345 發表於 16-12-2 15:44

真係好無助。同老公講佢又唔明白個感受。嚟緊嘅日子都唔知再試唔試好,點都有暗影> ...

我都唔敢試住了,我黎緊會去台灣驗免疫,希望搵到原因先再試,因為真係唔想發生第三次!另外我今次都開始睇中醫調理下、間中做運動。大家積極面對,回復健康身體先,加油!

別墅

國民生產總值:688

我上年七月無心跳,十二月空心胎,感覺喊到麻木了。不過諗到好想要bb,我就鼓起勇氣,調理後繼續試,雖然至今仍未成功。我今朝去左搵吉叔,希望佢幫到我。姊妹加油!

複式洋房

國民生產總值:318

收拾心情努力面對, 繼續努力!

民房

無論再要唔要BB,都要補返個身子,我都要約定中醫先。
台灣驗免疫有無資料?有機會我都想去check吓。真係有問題就可以死咗條心。

加油!

男爵府

貓貓人12345 發表於 16-12-2 15:57

無論再要唔要BB,都要補返個身子,我都要約定中醫先。

你上網搵愛群中西醫,我見呢到jm都係搵翁醫生!搵到原因就好啦,對症下藥,食藥打針就治療到,唔洗死心

民房

回覆 tinoijcc 的帖子

我兩次個胎囊形狀都唔靚,唔知係咪呢個原因影響BB發育唔到。
上次醫生仲話本身應該係孖胎,搞到我喊咗好耐。今次明顯照到個胎,但因為無心跳,醫生話唔樂觀,下次照多次確認,本身都有最壞打算,但真係聽到個結果,都係好傷心。

惟有先照顧好自己先再作打算。一齊加油!

大宅

國民生產總值:1254

哦,唔好意思,誤會佐,儘快收拾心情,有好心景先容易孕育到好的下一代,預祝你好快有好消息分享出來

民房

回覆 JupiterBB 的帖子

好勇呀你!加油加油!希望你早日成功做媽媽!

民房

Thank you!
祝你早日得償所願呀!

民房

回覆 ELSA_LI 的帖子

Thank you! 不過夾自己嘅中醫真係唔易搵啊!

民房

回覆 ming_ming_wai 的帖子

多謝你!老公又唔明女人感受,又唔想周圍同人講自己小產,第一次開ACCOUNT發帖,講完舒服返啲,惟有努力將來。

大宅

引用:回覆 tinoijcc 的帖子我兩次個胎囊形狀都唔

原帖由 貓貓人12345 於 16-12-02 發表
回覆 tinoijcc 的帖子

我兩次個胎囊形狀都唔靚,唔知係咪呢個原因影響BB發育唔到。
我好明白你果種心痛 ,我未見到胎就流左出黎 ,都已經傷心到死,我知你都一定好傷心。我唯有信上天安排左呢條崎嶇既路比我,我無得揀。大家一齊加油,希望收拾心情再出發。你都唔好傷心咁耐

大宅

引用:Quote:貓貓人12345 發表於 16-12-2 15:44

原帖由 ananlove 於 16-12-02 發表
我都唔敢試住了,我黎緊會去台灣驗免疫,希望搵到原因先再試,因為真係唔想發生第三次!另外我今次都開始 ...
請問你會搵邊個醫師,同埋去邊度驗免疫?

男爵府

tinoijcc 發表於 16-12-2 16:24
請問你會搵邊個醫師,同埋去邊度驗免疫?

愛群翁醫師,諗住順便散下心。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎