用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 5|主題: 869753

請問有身孕是否不可以入廟拜神?

大宅

國民生產總值:2786

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
如題

別墅

國民生產總值:821

有聽老人家講過下但沒講點解

珍珠宮

國民生產總值:44172

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 2015xmas

我唔識呢D規矩, 我大肚時有入過, 無事發生

男爵府

國民生產總值:8051

有入庙,但好似唔可以跪拜

BB你來咗啦?

彩鑽殿

國民生產總值:801743

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

唔知呢個規矩

珍珠宮

國民生產總值:33947

畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

gwash 發表於 16-12-2 14:39
如題

我果時有入廟拜神,但無跪喺拜!

大宅

國民生產總值:2405

回覆樓主:

我懷孕時照入廟拜神,無聽過唔入得廟唔拜得神。

大宅

國民生產總值:2607

回覆:請問有身孕是否不可以入廟拜神?

有人話孕婦有胎神保佑,孕婦大曬的,怕廟裡的神唔高興

無事就無事,有事的話都唔知怪唔怪自己好

不過都係嗰句,信就有唔信就無囉

大宅

國民生產總值:4495

動物勳章 畀面勳章

我知道唔可以硊,因為bb可能係神仙轉世,有機會大個廟嘅神,所以唔好硊

男爵府

國民生產總值:6896

我信基督教,但我好細個呀媽契左我比觀音,結婚要去還神

我結婚之前岩岩有左,都照樣有入去廟呀
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎