用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 542|主題: 869765

有冇在職媽媽的仔/女讀緊ST CAT?

複式洋房

國民生產總值:334

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
好多人話讀得SC 的孩子媽媽多數全職媽媽, 可以24小時谷個細路, 又可以參加做學校義工為個仔/女加分, 有冇在職媽媽可以分享下, 點睇??

侯爵府

國民生產總值:23844

k2014 發表於 16-12-2 15:17
好多人話讀得SC 的孩子媽媽多數全職媽媽, 可以24小時谷個細路, 又可以參加做學校義工為個仔/女加分, 有冇在 ...

我前公司幾個媽媽嘅女都入咗喎

wcpcelia    發表於 7 天前

子爵府

國民生產總值:12945

好多人話讀得SC 的孩子媽媽多數全職媽媽, 可以24小時谷個細路, 又可以參加做學校義工為個仔/女加分, 有冇在 ...

我係在職媽媽
我亦唔覺得個個SC家長都係FTM。

侯爵府

國民生產總值:20215

我朋友個好入左,佢唔係FTM

大宅

國民生產總值:1157

路過,我又唔覚,但個個家長好緊張小朋友不只學業成績

複式洋房

國民生產總值:334

回覆 Mabello6 的帖子

咁FTM 一定有著數啦

大宅

國民生產總值:1441

好多都在職,唔使擔心

伯爵府

國民生產總值:17947

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我唔係ftm,但我仔當年都有SC offer
至於讀,認識好幾個SC 畢業生,媽媽都要返工嘅比賽多
而且,小學成績都比較好

子爵府

國民生產總值:12777

如學校覺得唔適合自然唔會收。收左就唔洗諗咁多。

不用太神化 FTM 對小朋友的影響力,其實仲有好多其他 factor 影響,也不是非黑即白的問答題呢

珍珠宮

國民生產總值:49349

識好多個都係working mum

珍珠宮

國民生產總值:32304

麵包超人^o^ 發表於 16-12-2 16:15
我前公司幾個媽媽嘅女都入咗喎

你間公司咁勁定收好多人架

侯爵府

國民生產總值:23844

luckybaby2011 發表於 16-12-2 17:40
你間公司咁勁定收好多人架

咁我唔知喎
我唔係媽媽

水晶宮

國民生產總值:50144

身邊多數working mum

男爵府

國民生產總值:8143

畀面勳章

我大仔當年喺度讀,我係working mum

伯爵府

國民生產總值:17958

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
一年收幾百個學生,會專揀FTM嚟收?

洋房

國民生產總值:87

我係在職媽媽,我女班上面都有好多在職媽媽喎。同埋親子時間重質不重量,我唔覺得working mom俾仔女入st. Cat會辛苦。

洋房

國民生產總值:87

仲有,學校義工有好多種,放心唔一定要full time mom先有時間參加。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎