用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 50|主題: 117388

[星馬] 新加坡搭uber分享

複式洋房

國民生產總值:364

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

啱去完新加坡,搭左幾次uber。報下料先

我5大1細,用uberXL,通常是toyota s型號7人車

司機都幾老實,正式開始先㩒start制

司機到左未見到我們會即打電話黎

收費都是系统預計範圍內

zoo呢d偏遠位係叫唔到車嘅

王國熱話
離婚後的世界
有冇JM好似我咁好想出軌?
一年前...
Girl\'s Talk

男爵府

國民生產總值:7299

2015xmas

發表於 前天 12:05 |顯示全部帖子

回覆樓主:

謝謝分享

我下個月農曆年都會同親戚去4日, total 5個成人, 其中有長者, 所以都諗緊到時要taxi出入

但我見你話zoo 叫唔到車, 我正正就諗住去zoo嗰日叫車添 , 咁謮問嗰日你地係咪巴士地鐵咁轉車呀? 還是可以去的士站等的士呢?

男爵府

2015xmas

發表於 前天 12:06 |顯示全部帖子

回覆樓主:

另外仲有個app 叫做 Crab, 有冇試用過?

複式洋房

國民生產總值:142

發表於 前天 12:13 |顯示全部帖子
THX!!

複式洋房

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

發表於 前天 19:23 |顯示全部帖子
jolps 發表於 16-12-6 12:05
謝謝分享

我下個月農曆年都會同親戚去4日, total 5個成人, 其中有長者, 所以都諗緊到時要taxi出入

入zoo無問題,走就真是無車。我就係的士條隊度搵7人車,之後係入站位前傾到部7人的士,wellfire黎的,就唔埋站上車走。去到clarke quay40蚊。

點解有呢d車呢?因為有call車站頭係個度,所以點都有7人車去等生意。如果call車就一口價50蚊,唔抵。

我問過當地人,5個大人有機會搏到坐1部車嘅,睇下司機肯唔肯。

複式洋房

發表於 前天 19:24 |顯示全部帖子
jolps 發表於 16-12-6 12:06
另外仲有個app 叫做 Crab, 有冇試用過?

我都知有,不過無試過啊

男爵府

2015xmas

發表於 昨天 07:55 |顯示全部帖子
dreamboy_man 發表於 16-12-6 19:23
入zoo無問題,走就真是無車。我就係的士條隊度搵7人車,之後係入站位前傾到部7人的士,wellfire黎的,就唔 ...

唔該哂!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎