用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 0|主題: 23634

BB周身痕,有需要轉奶粉?

男爵府

國民生產總值:5909

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

BB就快5個月大喇, 成日個身有d紅點,似係濕疹,關唔係奶粉事架?有需要轉奶粉?

大宅

國民生產總值:1136

已由醫生診斷為濕疹同要轉奶粉?

子爵府

國民生產總值:12171

濕疹要小心處理,轉奶粉前不如問左醫生先

大宅

國民生產總值:1093

而家天氣乾,小朋友好易痕,要小心處理呀

翡翠宮

國民生產總值:92020

帶佢睇醫生先啦,確定D粒係咪濕疹,再考慮轉唔轉奶粉

侯爵府

國民生產總值:24151

帶佢睇醫生,睇咩真正原因系乜?再決定轉唔轉奶粉~

大宅

國民生產總值:1217

早啲帶佢睇醫生, 希望你BB快D好返啦

複式洋房

國民生產總值:346

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆:BB周身痕,有需要轉奶粉?

睇左醫生先,再睇下醫生會唔會建議你轉低敏奶粉,唔好估估下。如果真係濕疹,除左轉奶粉仲有好多野要注意

複式洋房

國民生產總值:196

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
你試下用金銀花水同佢沖涼,
同保持bb乾爽,好多bb頭幾個月都會咁,
如果係奶粉問題,
我記得有隻叫親舒係低敏奶粉來,
不過忘記左咩牌子~

大宅

國民生產總值:1388

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
睇醫生係最好既,佢地有經驗會安全D

大宅

國民生產總值:2749

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
聽D老人家講BB有濕疹, 可能係腸胃比較唔好, 消化力差D, 身體積聚咗D毒素, 就第一時間反影響D皮膚到, 所以要幫BB轉D比較接近人奶嘅奶粉, 令小朋友容易消化同吸收, 有無試過 illuma 呀?

別墅

國民生產總值:655

畀面勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
會唔會係屋企唔乾淨??又有可能係敏感?

男爵府

國民生產總值:8122

周身痕要確定係乜原因,如果係過敏就要轉奶粉了。睇下醫生係乜原因先。

大宅

國民生產總值:1625

唉! 濕疹BB真係好可憐架! 我個仔有時都係咁, 一見佢痕就要阻止佢抓, 有時仲會痕到成晚發睥氣瞓唔著添呀…

大宅

國民生產總值:1173

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
如果真係唔知咩原因就去睇醫生會好d

別墅

國民生產總值:771

皮膚乾燥都會同身痕喎

男爵府

國民生產總值:5909

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

咁多可能性,又要帶呀b去睇醫生...

大宅

國民生產總值:1676

畀面勳章

發表於 前天 17:50 |顯示全部帖子
鍾C9 發表於 16-12-7 17:58
咁多可能性,又要帶呀b去睇醫生...
抓到損左仲容易感染細菌

侯爵府

國民生產總值:22493

發表於 前天 21:05 |顯示全部帖子

回覆樓主:

最好梗係佢睇下問清楚喇
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎