用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 25|主題: 236377

bb食完奶都喊

別墅

國民生產總值:626

畀面勳章

發表於 前天 15:25 |顯示全部帖子
bb成日食完奶都繼續喊,我都好擔心,帶佢去睇醫生,醫生檢查了bb無嘜事,就檢查我,原來我不夠奶,bb不飽,所以喊

男爵府

國民生產總值:5055

發表於 前天 16:16 |顯示全部帖子
我b都會,唔飽我會再開比佢飲

大宅

國民生產總值:1075

發表於 前天 23:07 |顯示全部帖子
唔夠飽會咁,開奶俾佢飲啦

大宅

國民生產總值:2913

想生BB熱投 BK Milk勳章

發表於 昨天 01:23 |顯示全部帖子
埋身食人奶?有無試過泵出黎食?

別墅

國民生產總值:506

發表於 昨天 03:56 |顯示全部帖子
c9charles 發表於 16-12-2 15:25
bb成日食完奶都繼續喊,我都好擔心,帶佢去睇醫生,醫生檢查了bb無嘜事,就檢查我,原來我不夠奶,bb不飽,所以喊
...

這樣的情況不要堅持食人奶 ,應該比佢食奶粉, 兩樣一齊食。

大宅

國民生產總值:1561

發表於 昨天 09:26 |顯示全部帖子

回覆樓主:

餵人奶如果B食唔飽要補奶粉,唔好學我咁,攪到阿B體重跌左10%先比健康院姑娘話

大宅

國民生產總值:4948

發表於 昨天 09:33 |顯示全部帖子
c9charles 發表於 16-12-2 15:25
...

bb幾大?

如果你堅持餵母乳嘅,阿b喊就比佢埋身。阿b埋身食會幫你上奶。

如果新手媽媽擔心的話,一係pump出黎比bb食,一係每次每邊埋身15-20分鐘,然後補奶粉。

複式洋房

國民生產總值:175

發表於 昨天 15:00 |顯示全部帖子
"猛長期"有時會飲多好多架

男爵府

國民生產總值:6144

發表於 昨天 23:51 |顯示全部帖子
我嗰時都係,所以我埋身完就補粉,有時直情全奶粉。
我覺得啜得多就多奶嘅講法只啱一部分,要多奶係啜完要泵清先會多奶,唔好啜完就算。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎