用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 1|主題: 82226

乳腺塞左,好苦惱

複式洋房

國民生產總值:367

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
一邊乳房乳腺塞左接近三星期, 西醫中醫都睇過, 始終未能通返, 仍然硬左一部份,仲有d痛, 現在考慮搵人按摩, 唔知有無人上試過work 唔work 呢?
而家得返一邊出到奶, 阿b而家變左半個奶粉b, 真係好唔開心 (阿b 4個半月jar)

王國熱話
不定期更新市場分析/股票/新股介紹 **(updat...
家庭收入40K,有一個小朋友,要供樓,學費...
收期權金
想停FⅩD The one

複式洋房

國民生產總值:215

16082010 發表於 16-12-2 15:27
一邊乳房乳腺塞左接近三星期, 西醫中醫都睇過, 始終未能通返, 仍然硬左一部份,仲有d痛, 現在考慮搵人按摩, ...

有母試下打去健康院約母乳姑娘幫手?

複式洋房

國民生產總值:101

回覆樓主:

PM u

別墅

國民生產總值:895

回覆:16082010 的帖子

你一路都係全埋身餵嗎?谷佐幾多個鐘呢?

複式洋房

回覆 Amy12 的帖子

我一日泵4次再加埋身一兩次

複式洋房

回覆 kit_yan_cha 的帖子

搵母乳姑娘真係有用嗎?我之前無乜問題時都見過兩次母乳姑娘,第一次ok但另一次果個姑娘就好唔掂
如果我而家咁塞,姑娘會唔會幫我按下整返鬆?

複式洋房

國民生產總值:101

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

通乳師也可幫忙,有些還可提供上門服務

別墅

國民生產總值:988

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
16082010 發表於 16-12-2 15:27
一邊乳房乳腺塞左接近三星期, 西醫中醫都睇過, 始終未能通返, 仍然硬左一部份,仲有d痛, 現在考慮搵人按摩, ...

我次次硬左,食一日通乳寶都可以搞掂

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 littlerachel725 的帖子

我而家每日有食兩粒卵磷脂,唔知同通乳寶效用是否一樣呢?請問通乳寶係邊度買?咩牌子?

別墅

國民生產總值:988

16082010 發表於 16-12-4 12:30

我而家每日有食兩粒卵磷脂,唔知同通乳寶效用是否一樣呢?請問通乳寶係邊度 ...

通乳寶是有塞先食,卵磷脂是平日食,d奶稀d。香港mamabbshop賣的。牌子好似是happy ducts,我要回家看看個樽先。

別墅

國民生產總值:811

16082010 發表於 16-12-4 12:30

我而家每日有食兩粒卵磷脂,唔知同通乳寶效用是否一樣呢?請問通乳寶係邊度 ...

一日兩粒係勁塞的時候係唔夠架
每餐兩粒,每日三次,試下煲王不留行飲添

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
mangobabybaby 發表於 16-12-4 15:30
一日兩粒係勁塞的時候係唔夠架
每餐兩粒,每日三次,試下煲王不留行飲添
...
咁食得多, 無事果邊d奶係唔係會好稀?
我食DNC 果隻3星期都仲未通到, 咁係咪要食咁多?

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎