興趣嗜好

跳至

首頁
12345...10

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你係年過半百,孓然一身?定係身家豐滿,排隊退休呢?
埋嚟埋嚟,分享人生,比啲啟發我

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

報到。
兩樣都吾係,只係打工仔一名,
做都十年八載就退休。
你要MUD啟發 ? 大家傾下

子爵府

catfitfit 發表於 16-12-2 16:12
...

生活oK喇!我後生時好勤力搵$顧家,但冇乜回報!慶幸揾到c6呢張長期飯票,所以好多嘢唔冼强求的。

子爵府

...

生活oK喇!我後生時好勤力搵$顧家,但冇乜回報!慶幸揾到c6呢張長期飯票,所以好多嘢唔冼强求的。

翡翠宮

繼續超窮.工仍有.但危危乎.

別墅

我就可憐,老公話我老又鬆,已迫我離婚

男爵府

分享人生唔一定要50歲以上 ,
又唔一定要是什麼背景喎 !
不同年齡 ,有不同人生哲學交流,不是好嗎?

333s    發表於 17-10-18 23:59

子爵府

crystaltreetree 發表於 17-1-8 01:31

你c6話你皮膚鬆?你問返佢,乜你以為自己好後生
的起心肝keep fit 喇!做多D運動,可以令成身變得緊緻修身的,唔好以為呢個年纪就係絕望,加油。

pigmei    發表於 17-4-18 15:13

別墅

是私處呀,我生了5個孩子,現今有這方面療堉收成4萬元.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

crystaltreetree 發表於 17-1-8 01:31

咁佢就唔啱啦!唔係佢會鬆咩?

男爵府

你地仲有無做野?我有,諗住做到60。

大宅

我都係, 想60歳後退休, 過叧ー個人生

水晶宮

有野做有寄托人開心幾多十都無問題
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

crystaltreetree 發表於 17-1-15 01:39
是私處呀,我生了5個孩子,現今有這方面療堉收成4萬元.

5個小孩

侯爵府

好媽媽勳章

...

就50了,成日病,醫來醫去都未搞掂,睇怕好快玩完。

purple_onion    發表於 17-2-20 00:18
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

大宅

Jamesmama 發表於 17-2-18 12:15
就50了,成日病,醫來醫去都未搞掂,睇怕好快玩完。

我都係就嚟五十啦,都係身體弱,所以要趁而家未到六十,開始行吓郁吓,保持健康,希望到時退休後都仲可以自由自在享受人生

purple_onion    發表於 17-2-20 00:18

侯爵府

好媽媽勳章

yfs 發表於 17-2-18 15:44
我都係就嚟五十啦,都係身體弱,所以要趁而家未到六十,開始行吓郁吓,保持健康,希望到時退休後都仲可以 ...

加油
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

侯爵府

學琴,泰拳,踏板舞,行山,唱歌..........
精彩人生下半場
大家努力

pigmei    發表於 17-4-18 15:14
FiFiMa    發表於 17-3-12 14:55

子爵府

回覆 hksarhksar 的帖子

我都一樣,學琴,寫字,畫畫,行山,瑜珈,作退休前準備

FiFiMa    發表於 17-3-12 14:55

侯爵府

好媽媽勳章

leechansandy 發表於 17-2-20 10:32
回覆 hksarhksar 的帖子

我都一樣,學琴,寫字,畫畫,行山,瑜珈,作退休前準備

係咪有盤一齊玩?如果係就very good.

首頁
12345...10

尾頁

跳至