興趣嗜好

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

翡翠宮

push

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

翡翠宮

侯爵府

回覆 ngwong2 的帖子

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=12255497&extra=page%3D1
國務專員 發表於 14-7-17 18:22
鑑於近期不斷有用戶開立親子王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。

為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,相關主題/帖子(包括:未有清楚註明的群組)會被移到違規文章或屏蔽,不會另行通知屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

國務專員 發表於 17-2-28 17:16
各位國民:

近日管理員及版主收到多位國民舉報,表示常有陌生會員透過私人訊息(PM)主動搭訕,交談中發現對方前言不對後語而感到可疑,亦有人以邀請加入通訊群組為名,要求交換雙方手機號碼,當國民加入群組後,屢收滋擾訊息,例如:保險、美容、補習及傳銷等資訊,甚至有女性國民投訴受到性騷擾。

在此再一次提醒大家,親子王國已於2014年7月全站禁止邀請及要求加入通訊群組,包括: whatsapp / facebook / wechat / QQ 等。請勿隨便將手機號碼及個人私穩資料公開或告知任何人士,以確保帳戶使用及個人安全。

如國民無故收到滋擾PM,請聯絡管理員、超版或版主,我們會盡快調查及跟進。謝謝!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

crystaltreetree 發表於 17-1-8 01:31
我就可憐,老公話我老又鬆,已迫我離婚

吾系瓜,佢自己都軟蛇蛇啦

大宅

本人眨眼都47囉

cqwert    發表於 17-4-19 10:23

男爵府

我雖然未到此年歲,但周邊有不少已踏入半百的朋友都為自己退休生活擔心,全民退休保障又未實現,單靠份強積金及談論滔滔的年金制度,又可以為未來的長者帶來什麼得益呢?

翡翠宮

siuka_mama 發表於 17-4-18 10:48
我雖然未到此年歲,但周邊有不少已踏入半百的朋友都為自己退休生活擔心,全民退休保障又未實現,單靠份強積 ...
天橋底想睡都FULL哂.冇得諗.諗就冇希望.一面灰.

子爵府

我也快了,無私己錢但有份不錯的工,生活基本所須老公會照顧,一家感情良好,雖不富貴,但生活開心,每天運動,有旅行去,很滿足了

翡翠宮

pigmei 發表於 17-4-18 17:39
我也快了,無私己錢但有份不錯的工,生活基本所須老公會照顧,一家感情良好,雖不富貴,但生活開心,每天運動,有 ...
生活基本所須老公會照顧--你好命

禁止訪問

子爵府

ngwong2 發表於 17-4-18 17:45
生活基本所須老公會照顧--你好命
謝謝!我係好多謝老公,我自己賺的錢貼晒外家,唔貼又過唔到自己,以前會有無奈感,現年紀漸大,想開了,個人又開心左,總之有吃有住就滿足

翡翠宮

最緊耍身體健康

翡翠宮

最緊耍身體健康

pigmei    發表於 17-4-19 11:19

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

manman333 發表於 17-2-21 12:18
關於脫髮問題, 試下洗完頭用疆水浸頭皮, 我覺得好明顯幫助, 我浸完下次洗髮脫髮量少2/3。
又止痕。
...
D 薑要唔要煲架?

大宅

mcyw888 發表於 17-4-19 16:29
D 薑要唔要煲架?

煲一會就得, 而家天氣熱啲水等涼啲至浸

男爵府

我都接近, 日日都唔想返工, 但又未能退休. 唉.....

首頁
12345...10

尾頁

跳至