用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

家庭理財 今日: 15|主題: 36207

咩銀行仲有"零存整付"做?

大宅

國民生產總值:1752

發表於 前天 17:08 |顯示全部帖子
如題. THANKS

王國熱話
要來了....始終要來
8號風球99話要飲茶
其實係咪真係所有99都好難頂?
請教

大宅

國民生產總值:1594

發表於 前天 17:42 |顯示全部帖子
中銀,交通。

大宅

國民生產總值:3448

發表於 前天 19:31 |顯示全部帖子

回覆:咩銀行仲有\"零存整付\"做

永隆

別墅

國民生產總值:981

發表於 前天 19:40 |顯示全部帖子

回覆樓主:

應該好多銀行都有,不過息口唔高。
我係中銀出糧,12個月0.9%,18個月1.1%,我好鐘意做零存整付,迫自己儲錢好有效

別墅

國民生產總值:658

發表於 前天 20:43 |顯示全部帖子
肥姑姐` 發表於 16-12-2 19:40
應該好多銀行都有,不過息口唔高。
我係中銀出糧,12個月0.9%,18個月1.1%,我好鐘意做零存整付,迫自己儲 ...

如果唔係出糧戶口,係咪都有0.9%?

別墅

發表於 前天 21:21 |顯示全部帖子
fungmarket 發表於 16-12-2 20:43
如果唔係出糧戶口,係咪都有0.9%?

唔係出糧戶口就要係綜合理財戶口,即係戶口最少有一萬蚊果隻先得,0.7 同 0.9

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:932

發表於 前天 22:47 |顯示全部帖子
吸引力不大了

公爵府

國民生產總值:28923

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 2015xmas

發表於 昨天 00:44 |顯示全部帖子
永隆1年有1%,應該係全行最高

富邦,創興,中銀,華僑永亨都有,不過息率無咁高

別墅

國民生產總值:658

發表於 昨天 12:21 |顯示全部帖子
肥姑姐` 發表於 16-12-2 21:21
唔係出糧戶口就要係綜合理財戶口,即係戶口最少有一萬蚊果隻先得,0.7 同 0.9

...

thx,今日做左,0.9%

別墅

發表於 昨天 13:36 |顯示全部帖子
fungmarket 發表於 16-12-3 12:21
thx,今日做左,0.9%

加油,努力儲錢

大宅

國民生產總值:1594

發表於 昨天 17:57 |顯示全部帖子
加油,大家一齊努力儲錢。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎