網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

雙十一果陣有無問題?

公爵府

引用:雙十一果陣有無問題?

原帖由 無話可說 於 16-12-02 發表
雙十一果陣有無問題?
或者咁樣,平時就用平既集運,旺季日子想穩陣 D 就搵下邊幾間集運最貴,再喺幾間入面搵最少自取點果間,越貴越唔方便自然冇咁多人用

象牙宮

MiuMiuLi 發表於 16-12-2 18:28
或者咁樣,平時就用平既集運,旺季日子想穩陣 D 就搵下邊幾間集運最貴,再喺幾間入面搵最少自取點果間,越 ...

唔得喎,順豐一樣貴,都係唔掂喎!

水晶宮

無話可說 發表於 16-12-2 17:44
雙十一果陣有無問題?

我無用淘集, 只用淘直送。 我覺得。 用左直接送後都無用其實私運。

天空之城, 快樂之地

象牙宮

PCCW2319 發表於 16-12-4 08:29
我無用淘集, 只用淘直送。 我覺得。 用左直接送後都無用其實私運。
...

但我要買一堆野嘛,邊可以逐件直送呢

水晶宮

無話可說 發表於 16-12-4 10:55
但我要買一堆野嘛,邊可以逐件直送呢

直送唔係每次只送1件. 你只要剔哂要直送既貨物 (不同店可以), 之後揀直送, 然後付款時會出埋宜送運費, 一次過運費+貨款付款, 就可以架啦.

當集運中心收哂咁多間店既貨, 就會直接送去你指定地址.
天空之城, 快樂之地

大宅

我用開佢,好好用喎!雙十一果時都可以保持水準, 做到今發明到

象牙宮

manandrain 發表於 16-12-4 12:47
我用開佢,好好用喎!雙十一果時都可以保持水準, 做到今發明到

唔該,咁我黎緊轉用佢都好

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我岩岩呢單用淘寶直送中晒伏, 我果D係好細件同輕, 但有6間, 於是用淘寶直送郵局自提(免30元附加費), 份件到左個速遞打黎話我用直送, 送去7仔要俾30元附加費, 我話係郵局自提, 佢答要自提要去自提倉先唔駛俾, 我由始至終都冇話要去7仔自提, 佢地都痴痴地。

我拒絕7仔取或自提倉, 佢地又話搵客服搵我, 而家都未收到客服電話, 星期一打去嘈, 睇下佢訓醒未。

男爵府

我覺得呢間ok

子爵府

PCCW2319 發表於 16-12-4 11:30
直送唔係每次只送1件. 你只要剔哂要直送既貨物 (不同店可以), 之後揀直送, 然後付款時會出埋宜送運費, 一 ...

有疑問,好多舖都寫不包港澳地區運費
按下淘直送前,是否要先和賣家講好用淘直送?

子爵府

PCCW2319 發表於 16-12-4 08:29
...

我嘗試轉淘寶香港,然後試按淘寶直送
這裡,我點了六間舖,每件都唔係大件,係細件,只係其中一個係膠箱,估算不超過3公斤
每間賣家都只寫「包運費,但香港不包運費」
這裡顯示17人仔,是否應該就係呢個價錢?
佢會等齊六間舖既貨,然後一次過送黎香港???我見郵局限重5KG,若重過5KG佢會怎麼計?

水晶宮

ko3go 發表於 16-12-4 16:49
我嘗試轉淘寶香港,然後試按淘寶直送
這裡,我點了六間舖,每件都唔係大件,係細件,只係其中一個係膠箱, ...

直送, 我一直都係送公司地址. 未試過送郵局或7仔或自取地方.

除非新增左我唔知, 我既認知係送去客戶指定地址(非商業區加附加費), 無郵局或7仔或自取地方. 果d應該係淘寶集運.

係咁平架. 我試過幫同事直送個26吋旅行喼, 運費都係人民幣3x元 (賣家國內包郵).

如果賣家國內包郵, 淘寶直送只收由集運中心至香港運費. 直送只係計重量, 唔計體積.

如果賣家國內要收國內至集運中心運費, 你付款時會睇到, 付款時會一次付埋.
天空之城, 快樂之地

琥珀宮

無話可說 發表於 16-12-2 17:44
雙十一果陣有無問題?

用左年幾,自取點提貨,服務唔錯

首頁

尾頁

跳至