用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 521|主題: 869974

有sis有年宵賣氫氣波既經驗嗎?

民房

國民生產總值:29

有sis有年宵賣氫氣波既經驗嗎?可以分享下嗎?

珍珠宮

國民生產總值:31918

畀面勳章 2015xmas

yauyaupig121 發表於 16-12-2 18:02
有sis有年宵賣氫氣波既經驗嗎?可以分享下嗎?
賣氫氣波波係要投一D可以放氫氣樽既檔, 即係唔係任何乾貨檔都可以. 可以放氫氣樽既檔租係比一般既高. 有氣體公司會將氫氣樽送到指定檔口.

但一樽氣要幾千蚊, 加埋比一般貴既租金, 入貨汽球價錢, 自己計掂條數先好去做.

仲有, 賣sanrio/disney呢D卡通人物波波因有patent, 來貨亦會貴. 如果你賣A貨, 小心海關黎掃蕩拉人呀!

利申: 家人年年帶學生做年宵.

民房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Teresa 發表於 16-12-2 18:11
賣氫氣波波係要投一D可以放氫氣樽既檔, 即係唔係任何乾貨檔都可以. 可以放氫氣樽既檔租係比一般既高. 有氣 ...

Hi
我知道呀,已投了氫氣個d檔。(emoji)多謝提醒。。
我想知海關是會巡查的嗎?

民房

賺到錢嗎?

伯爵府

國民生產總值:18343

回覆樓主:

氫氣。是遇熱會爆炸果種嗎?

男爵府

國民生產總值:5595

yauyaupig121 發表於 16-12-3 00:07
Hi
我知道呀,已投了氫氣個d檔。(emoji)多謝提醒。。
我想知海關是會巡查的嗎?

海關年年接到投訴都會查喎!上曬報紙

wcpcelia    發表於 7 天前

珍珠宮

狐朦 發表於 16-12-3 00:17
氫氣。是還熱會爆炸果種嗎?

唔係氫氣,波波係入Helium.

有做過,淨係波波就蝕嘅! 但拉勻其他貨整體就有微利。學生唔係至在賺幾多,只在乎攞個做生意經驗,只要唔係蝕入肉已經叫好了!

氣樽呢兩年加左好多,舊年要三千蚊一樽。食環規定一檔只能放一支氣樽,即係話,用完一支要落柯打送支新嘅嚟,運送成本大左!

民房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
都敏俊C 發表於 16-12-3 00:39
海關年年接到投訴都會查喎!上曬報紙

我搵唔到資料。
但無啦啦點解有人會咁得閒投訴?

民房

狐朦 發表於 16-12-3 00:17
氫氣。是遇熱會爆炸果種嗎?

氦氣先真(emoji)(emoji)打錯

珍珠宮

yauyaupig121 發表於 16-12-4 10:18
我搵唔到資料。

咁就祝你好運喇!

FYI, 氣樽今年已加到$4500一支

伯爵府

國民生產總值:15168

yauyaupig121 發表於 16-12-4 10:18
我搵唔到資料。

如果賣A貨,咁正貨代理去海關投訴係好正常

侯爵府

國民生產總值:24198

我搵唔到資料。

代理會派人去巡

男爵府

國民生產總值:5595

我搵唔到資料。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150215/19043055

海關版權及商標一般調查組指揮官林由德表示,目前收到的二十宗投訴,投訴者包括一般市民及版權持有人,主要是假冒公仔及氣球,會向版權持有人了解並作出跟進。

大宅

國民生產總值:1257

Teresa 發表於 16-12-4 11:00

咁就祝你好運喇!

請問$4500一枝可以揼到幾多個波??

民房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我依家考慮緊入幾多個氣球好,煩惱中。。。有建議嗎?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎