用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4893|主題: 869327

去Aeon買部分體冷氣cfu要嚟6次???

公爵府

國民生產總值:27209

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我只能講自己係黑仔王,Ikea已經瀨過野,
今次到Aeon.

話說買左部冷暖分體機,
- 送機嚟左一次。1
- cfu睇位加報裝機價($1700左右)嚟一次2
- cfu約左我某日裝機,但當日打嚟話天氣唔好裝唔到要改期3
- cfu再嚟裝機,裝裝下話跟機少左件零件裝唔到,叫我打去Aeon叫佢地跟4
- Aeon話要搵冷氣機公司上門check少左邊件5
- 然後再約時間嚟裝6

以上,
約左我6次,
我要返工0家!
屋企冇其他人可以留低幫忙,
就算星期六都要約足6個星期!
我真係好火滾!!
裝部冷氣要約6次係咩玩法???
你一約時間就要坐定定等佢地大駕光臨!!
起碼4-6個鐘!!
仲要當日先通知你幾點可以到,
你又唔可以安排定要做既事。

只係三幾年冇買家俬電器,
依家D服務你比錢佢都仲要求佢地幫你。
好無言。。。。

翡翠宮

國民生產總值:95578

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:去Aeon買部分體冷氣cfu要嚟6次???

1~3 都係正常做法,因下雨不方便裝機~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

國民生產總值:5127

6次又真係多左啲,但其實基本都要3次

wcpcelia    發表於 3 天前

公爵府

大力大力 發表於 16-12-2 18:33
1~3 都係正常做法,因下雨不方便裝機~

所以我認係黑仔王

男爵府

國民生產總值:7198

Nino 發表於 16-12-2 18:27
我只能講自己係黑仔王,Ikea已經瀨過野,
今次到Aeon.

我之前都係aeon買機,但佢係跟返牌子公司送貨,再一次上嚟安裝搞掂

公爵府

PerryChak 發表於 16-12-2 18:38
我之前都係aeon買機,但佢係跟返牌子公司送貨,再一次上嚟安裝搞掂

公爵府

國民生產總值:26950

動物勳章 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

6次真係多左d

大宅

國民生產總值:4028

回覆樓主:

點解aeon 噤得意嘅?係俾咗錢送機嚟先睇位?

上個月係小型公司買2部機

仲要係搭柵,揀好型號約師傳睇位(俾$200訂先),如果型號裝到,就落單俾錢,同佢公司約同日送裝

2日搞掂(如天氣問題改期無法安全至上)

好少岀錯會零件會漏!如果噤,要佢全套退回公司,再送

子爵府

國民生產總值:12939

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

3次就一定要
之後個d你唔好彩
珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

瑪瑙宮

國民生產總值:128357

畀面勳章 2015xmas

引用:Quote:大力大力+發表於+16-12-2+18:33+1~3+

原帖由 Nino 於 16-12-02 發表
所以我認係黑仔王
冇事,冇事,否極泰來,出年一定行運一條龍!

公爵府

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
tsung 發表於 16-12-2 23:10
冇事,冇事,否極泰來,出年一定行運一條龍!

...

Thanks

tsung    發表於 3 天前

男爵府

國民生產總值:7996

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆:Nino 的帖子

aeon咁差。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎