用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 0|主題: 23634

頸側問題

子爵府

國民生產總值:12171

今日醫生建議BB要做物理治療, 寫左紙叫我到屯門醫院約期, 但新症無得係星期六日約最快要下星期一, 請問各位jm 知唔知物理治療會做D咩?

侯爵府

國民生產總值:22493

側得好犀利咩?建議你都係上網搜下資料比較好

子爵府

我要做媽媽 發表於 16-12-2 21:27
側得好犀利咩?建議你都係上網搜下資料比較好
佢會長期向右望, 唔比佢向右就爆喊

複式洋房

國民生產總值:168

tristyma 發表於 16-12-2 22:13

我b又系長期向右側......

子爵府

anayung1120 發表於 16-12-2 22:19
我b又系長期向右側......
咁佢有冇做物理治療呀?

複式洋房

國民生產總值:168

tristyma 發表於 16-12-2 23:24
咁佢有冇做物理治療呀?

無啊,諗住去食輪狀果時順便同醫生講下,睇下有無問題

男爵府

國民生產總值:8122

如果係咁,就要趁BB仲細時快D做個物理治療,越早做效果越好。

子爵府

RubyYu07 發表於 16-12-3 14:51
如果係咁,就要趁BB仲細時快D做個物理治療,越早做效果越好。
..唔知要做幾耐先好

侯爵府

國民生產總值:24151

RubyYu07 發表於 16-12-3 14:51
系囖,越早開始應該效果越好~

水晶宮

國民生產總值:61790

及時發現,可以治療,希望可以糾正。

複式洋房

國民生產總值:482

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

我個女都係。不過醫生話係因為佢後腦太大所以側埋一邊。醫生淨係叫我幫女係背脊攝毛巾令佢瞓床時個後腦有位。

別墅

國民生產總值:895

回覆:tristyma 的帖子

請問你BB幾大呢?我BB都鍾意側左,但係訓覺就可以平訓

男爵府

國民生產總值:8122

tristyma 發表於 16-12-3 17:22
..唔知要做幾耐先好

呢D我地都好難決定架~聽醫生講,如果進展很好就可以好快做完啦!

別墅

國民生產總值:699

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
街坊個女已 P.2,記憶中半年以上

子爵府

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Amy12 發表於 16-12-4 06:58
請問你BB幾大呢?我BB都鍾意側左,但係訓覺就可以平訓
2個月呀,我BB瞓著側向右,熟睡時可以幫佢放返平,不過好快BB自己又向返右

洋房

國民生產總值:91

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我b 都係經常向右望,可以定好耐,好少望左邊呀

子爵府

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
今日約左物理治療,19號先有得去睇

複式洋房

國民生產總值:474

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
tristyma 發表於 16-12-2 18:47
今日醫生建議BB要做物理治療, 寫左紙叫我到屯門醫院約期, 但新症無得係星期六日約最快要下星期一, 請問各位 ...

物理治療主要係教你點係屋企幫bb練習,通常姑娘會試範完比你睇就走得。

子爵府

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Angelyau666 發表於 16-12-7 22:58
物理治療主要係教你點係屋企幫bb練習,通常姑娘會試範完比你睇就走得。
...
可唔可以叫埋c6去, 我怕多野教得自己唔記得

複式洋房

國民生產總值:474

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
tristyma 發表於 16-12-7 23:55
可唔可以叫埋c6去, 我怕多野教得自己唔記得

可以。同埋記得著襪。佢個度係要除鞋入去。如果推bb車,就將車仔擺係門口位置。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎