跳至
[元朗區] 天逸圓玄

首頁

尾頁

洋房

我女讀緊n,學校收返讀k1.其實我女都返得好開心好鍾意返學,唔明點解上網只係見到有post答唔好但無原因。
因我新搬黎,朋友同我講間幼園唔好,但又係無原因。可能因為有小量跨境學童。本身我唔會歧視邊度人,所以覺得無問題,反正咁近就讀下。

其實間學校都唔錯,校舍算ok大,老師嬸嬸校長都有愛心,學習多元化,駐校英文老師。老師大概1比9人吧。

當然又唔係十全十美既,剛開學n班一堆嘩鬼係咁喊,老師分身不暇,試過比漏通告,但門口有貼既,咁我自己又可以接受。初開學真是太忙

邨校可能唔出名,但不失為一間happy school,仲未搵到位既媽媽可以去碰下運氣。

洋房

熱同凍老師都會自發同小朋友著衫,除衫。放學會同家長講小朋友今日情況,有時班主任會打比老師傾下小朋友進度。

不過n班初開學小朋友唔適應,家長可能要陪小朋友上課。

複式洋房

我個女都係圓玄讀緊N,我覺得d老師都幾好,女女好鍾意返學的!

複式洋房

我仔读紧,5觉好lo,我仔只是后备,老师偏心,自己中意d学生就对人哋好好,成日打电话给家长话中意个学生,对5中意个哋,不闻不问。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我仔都讀緊n, 我覺得ok喎,老師有愛心有笑容,放學多數都講今日小朋友點,又打比我2-3次講下我仔返學情況,我仔好鐘意返學。我唔敢講話圓玄好好,始終都要人夾人,只係以我仔既情況來說已經滿意了。

複式洋房

Ksy229 發表於 16-12-2 23:05
我仔都讀緊n, 我覺得ok喎,老師有愛心有笑容,放學多數都講今日小朋友點,又打比我2-3次講下我仔返學情況, ...

所以只能各喜各爱,强求不了

別墅

回覆樓主:

我個仔都係讀緊 N 班,我先覺得唔錯,佢都返得好開心
老師有耐性又有愛心,校長主任都好nice
學校收咗佢下年返k,我都好開心

男爵府

我仔讀完三年, 現在都好掛住圓玄播...

洋房

係啦 可能緣份,老師又無話鍾意我女,但我女初頭喊到癲,老師好有耐性去同家長夾,幾有熱誠,間學校有誠意做好咁。 至於偏心 其實始終實有偏愛,但無咩特別事發生老師放學都無野講的,我諗代表小朋友乖吧。不過都係果句 人同人,同埋學校都係講緣份啦。

洋房

回覆 Jennyyfc 的帖子

唔知我地有無見過呢

複式洋房

thirdteenmui 發表於 16-12-7 15:32
回覆 Jennyyfc 的帖子

唔知我地有無見過呢

我女上午班的:mother:

別墅

我小朋友都讀緊n班 黎緊原校升k1
老師好好 有愛心 我仔仔講野比同年齡遲半年
但佢返左學之後識講好多野(emoji)(emoji)
就算小朋友唔舒服無返學都會打黎問候下
所以我覺得間學校唔錯(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Puiyee1014 發表於 16-12-8 00:04
我小朋友都讀緊n班 黎緊原校升k1
老師好好 有愛心 我仔仔講野比同年齡遲半年
但佢返左學之後識講好多野(emo ...

我哋几日5返也5会打电话来问乜野事,也5收小朋友升k,呢就系所谓嘅爱心?冇所谓,点都有书读,随缘!

別墅

皓麟志伟 發表於 16-12-8 00:14
我哋几日5返也5会打电话来问乜野事,也5收小朋友升k,呢就系所谓嘅爱心?冇所谓,点都有书读,随缘!
...

唔收你個仔 K班就話d老師冇愛心,似乎講唔通喎

首頁

尾頁

跳至