自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

caliamama 發表於 16-12-5 19:31
4,5日一罐illuma1號……尿片又用最貴個隻嗎? 老公揾得一萬甘洗法仲想有得淨? 恕我直言,我覺得你首先應 ...

不如餵人奶仲好,而家真係要慳囉,一分一毫都係咁慳返黎

翡翠宮

畀面勳章

人生的路是由每一個決定築成,單憑你所說的,你現在有此狀況不難理解。

快些面對現實,上網又好,搵社工又好。吸收多d資訊,就會發現其實唔係無路行,係不願意選擇而已。
日日是好日

禁止訪問

大宅

回覆:求助無門 好想死

無知係會害死人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主, 有時要睇餸食飯, 做人唔好咁離地, 已經搵唔多, 仲要欠卡數, 奶粉又搵隻最貴嘅, 長此下去 , 個問題會愈來愈大, 首先, 慢慢換過另一隻奶粉, 一個月都慳返1千幾百啦, 其實人奶係最好嘅, 餵到就餵, 已經做左人亞媽, 做事前, 用錢前, 真係要諗過度過, 錢唔會從天跌落黎, 係咁多就咁多,
就算離婚你同個B拎綜援, 個基本金額都係得4千多咋,
而家開始, 所有野都要慳慳慳, 加油

男爵府

牛年勳章

冇錢仲要買貴野

子爵府

2018復活節勳章

cocomna 發表於 16-12-5 17:54
上篇
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18989445

排住等上公屋都好過乜都唔無呀

侯爵府

做得呀媽,醒一醒做人,提提你咭數利息同大耳窿冇分別,

子爵府

2018復活節勳章

cocomna 發表於 16-12-5 18:40
你c6家人好相處嗎?
我c6個2家姐有吸毒,仲成日偷我d野用,搞到我要拎曬入房.佢可以唔使俾家用留係度.
佢呀 ...

illuma
其實有錢人都未必會買illuma, 最貴唔一定最好,但你講到咁缺錢仲要1個月起碼5罐illuma, 咪成2千幾蚊一個月
講真,你係full time mama, 點解唔努力d 畀人奶bb 食,係懶定真係唔得??

子爵府

2018復活節勳章

cocomna 發表於 16-12-6 01:31
回覆 mimuib 的帖子

追人奶,我係有奶呀 但飲完會生黃疸 你以為我唔想餵?

點會呀,佢唔夠飽先生,你去健康院,姑娘都叫你餵佢食多d人奶,唔夠奶先再補奶!

} ps我b都黃過

珍珠宮

減齡達人勳章

最怕窮人要扮上等人。

政府生仔已經有完善產檢,所有必要產檢和生仔住院,幾百元搞掂。無錢就唔好學上等人去私家做結構啦。

無錢,就唔好學上等人食最貴的Illuma。

窮人就要過返草根生活!想過上等人生活,唔該2公婆先搏命搵錢。

子爵府

回覆樓主:

妹子,仍未到絕路,重新規劃支出,有D地方是省得就省,有時要量力而為,我都試過唔知几多年1年買l件衫,亜仔的衫是人地比二手衫,去玩的地方是附近公園,或搭車去大D的公園,窮即變,變即通,BB會大,要學識在家煮食,平好多和有營養,加油!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

住果度,可唔可以搵d
平平地既村屋,我99度有人租
其實你唔嫌唔方便,可以搵果d 住先,當然冇公屋咁平,但最小解決左住既問題
村屋其實都好有人情味,應該有得商量
我99 租左出去10年,實用800呎都係4000

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我唔係聊生意,只係比提意
唔好問我租邊度,因為我冇屋出租

公爵府

2024年龍年勳章

你c6家人好相處嗎?
我c6個2家姐有吸毒,仲成日偷我d野用,搞到我要拎曬入房.佢可以唔使俾家用留係度.
佢呀 ...
唔煮飯, 餐餐出街食嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

selinako^^ 發表於 16-12-6 08:46
住果度,可唔可以搵d
平平地既村屋,我99度有人租
其實你唔嫌唔方便,可以搵果d 住先,當然冇公屋咁平,但 ...

出去租, 又要一筆錢, 樓主仲欠緊卡數,不過你99度租好平

selinako^^    發表於 16-12-6 09:43

珍珠宮

cocomna 發表於 16-12-5 17:54
上篇
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18989445

我相信我比你更想死
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

伯爵府

你c6家人好相處嗎?
佢呀 ...

我有錢淨都唔會比bb飲illuma真係好貴,你自己連卡數都未找仲食咁貴奶粉,你出發點係岩,比最好bb,你自己都要睇送食飯嫁,一個月駛2000-2500奶粉錢,但個老公搵得萬一,我真係睇見你都牙煙快啲比人湊自己出去番工啦,叫隻佬返多份工。你結構都$3000up啦,一日唔找每個月要罰息嫁

大宅

你c6家人好相處嗎?
佢呀 ...

你C6家姐有吸毒.....建議你搬返娘家/搬出去,餵人奶唔會黃,再貴嘅奶粉都冇媽媽奶咁好,你快啲叫C6轉工搵多啲,申請公屋,社區保母/育嬰園同步進行啦,低津都申請到,加油

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

生命有價

首頁
12345...9

尾頁

跳至