跳至

首頁

尾頁

大宅

早前已往安得兒面試,並已收2017-18全日n,已交留位費
數天前收到聖文嘉面試信,將於1月14日面試
剛收到邊耀良電話問會否面試,將於12月12日前寄出面試信
其實還有報基督教女青年會荃灣幼兒,方譚遠良及三間救世軍,但仍未收到通知就唔理住...
想問問各位媽媽,呢三間比較->安得兒(灣景),聖文嘉幼兒幼稚園,邊耀良,邊間比較好啲呢? Thanks~
三間之中,我只參觀過安得兒校舍,感覺比較新及大,附近環境清幽.邊耀良就見到網上評語->校舍細,校舍長期關窗開空調,學生容易病,附近公園常有伯伯吸煙. 聖文嘉幼稚園則好少評語,知道另一間聖文嘉中英文比較有名

大宅

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-sys ... -report/NTW.html#TW

大宅

ah-yoo 發表於 16-12-8 11:13
剛收到邊耀良 ...

聖文嘉比較細D,有時會見到學生會喺校外上堂。

複式洋房

我都想聽下大家意見

洋房

回覆樓主:

我同你同一case ar~~
我之前都參考教評報告,不過始終都係參考,想聽下真正讀過的小朋友媽媽們的意見,謝謝。

大宅

ah-yoo 發表於 16-12-8 11:13
剛收到邊耀良 ...

請問最終係咪揀左安得兒讀呀?

大宅

回覆 Meowho 的帖子

你好呀,小朋友而家喺聖文嘉讀緊~

大宅

ah-yoo 發表於 17-11-15 12:02

你好呀,小朋友而家喺聖文嘉讀緊~

聖文嘉評價好似比安得兒好,小朋友讀得開心嘛

大宅

好開心呀~ 湊返學接放學時看到的,每天回家從言談間聽到的,都看得到他上學是開心的

複式洋房

回覆樓主

我仔係讀18-19 N, 樓主講果3間我都有報,另外仲有間迦南, 暫時安得兒,邊耀良同迦南都有offer, 聖文嘉就下星期去in

我最唔鐘意安得兒(麗城), 老師冇咩禮貌,面試安排最差嘅一間。邊耀良校舍都ok 丫, d 班房都好大。

咁樓主你小朋友依家讀成點?覺得學校環境同老師點呀?升k1 有冇再搵學校?

大宅

回覆 新手娘娘 的帖子

聖文嘉校舍應該相對比較細,但小朋友讀得開心,我曾問佢K1轉去另一間幼稚園讀書好唔好? 佢即答我唔好,要留喺聖文嘉. 暫時讀了差不多半個學期,感覺老師及姐姐也很好,尤其之前n班剛進校園時的不適應,與班主任合作下能順利過渡~ 你家小朋友到了聖文嘉面試了嗎? 感覺如何?

大宅

ah-yoo 發表於 18-1-19 10:08
回覆 新手娘娘 的帖子

聖文嘉校舍應該相對比較細,但小朋友讀得開心,我曾問佢K1轉去另一間幼稚園讀書好唔好 ...

前日收到信入聖文嘉下午班,想問下k直升定要再interview?(emoji)(emoji)

大宅

回覆 Ylb270512 的帖子

K是直升的

首頁

尾頁

跳至