親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有jm 推介那裡買兒童繪本?我住在松山區,但市中心有值得去的也可以,小朋友3-6 歲,先謝謝!

大宅

回覆樓主:

中山地下街

大宅

回覆樓主:

係咪間間折扣差唔多?帶住小朋友,唔想慢慢行格價,thx

大宅

mcchan1217 發表於 16-12-29 21:34
係咪間間折扣差唔多?帶住小朋友,唔想慢慢行格價,thx

個人覺得:
誠品最貴,有會員証都最貴,但環境最舒服
金石堂,比誠品平,書種少D,分店又少D
三民,大部分童書9折,分店少,但有書枱、櫈比小朋友睇書
中山地下街書店群 3本79折,5本75折,要企睇
如果睇中書,check博客來,本書可否寄來香港在7-11攞,暫時我覺得博客來書最多最平

大宅

回覆 wellmax 的帖子

小朋友睇書好個人,唔係大人覺得好就小朋友會喜歡睇,一定要俾佢可以揭開睇,雖然誠品貴,但有寬敞環境俾小朋友揀自己心愛嘅書我覺得值得。

男爵府

CatEgg 發表於 16-12-29 21:46
個人覺得:

誠品有d繪本會做3本75折
可以夾埋CD

大宅

CatEgg 發表於 16-12-29 21:46
個人覺得:

我會在香港睇定書,臨出發上博客來網訂,送去台北酒店,好方便。

伯爵府

wellmax 發表於 16-12-24 16:19
請問有jm 推介那裡買兒童繪本?我住在松山區,但市中心有值得去的也可以,小朋友3-6 歲,先謝謝!

...

中山地下街近雙連站個間舖有好多童書,5本75折,仲安排左d凳仔俾小朋友坐,我個小朋友睇到邊,就攞住張凳仔去到邊,店員都好歡迎。

首頁

尾頁

跳至