夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

pigpig(00) 發表於 17-1-4 10:26
你講得好啱,想了一整夜,今天早上終於跟C6 傾,他對我有問必答,對C6 的話我仍然抱相信態度。

整個交談 ...
問清楚咪好啦.
不過之前唔知係邊見到有JM講, block 左 whatsapp 不過在 SMS 再傾 .....

希望你C6 唔係咁啦.

大宅

你講得好啱,想了一整夜,今天早上終於跟C6 傾,他對我有問必答,對C6 的話我仍然抱相信態度。

整個交談 ...

他有誠意解決,對你們雙方也好,你要繼續努力去改善大家關係,同時,也要有心理準備,有時男的與人有了點感情,有時會有點拖拉,末必能如我們做太太的想他們應該一刀切,但只要你們夫妻倆關係更緊密,丈夫自然會慢慢與你走近而梳遠外人,加油,相信你先生還是珍惜你們。

伯爵府

2024年龍年勳章

整個交談 ...

那他說了揀你和家庭?
你們之間的問題是什麼?

大宅

整個交談 ...
恭喜你老公肯同你坦誠相對, 而家應該冇事啦

子爵府

整個交談 ...

支持你做法,比我都會問。唔問只係比時間,機會佢地培養感情!

我係你會做好自己,改善關係,但同時會提高警覺,觀察!

男爵府

整個交談 ...

問清楚就好,希望你老公識諗。唔知佢地關係去到邊,但今次如果唔係你發現,佢地都會繼續落去,就算你地有問題都唔係搵第二個嘅理由。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

十個以為自己幸福的女人,九個會發現謊言。所以千祈唔好同人曬命,否則出事時,無人同情。

蛋皇哥0127    發表於 17-1-6 17:53

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

未睇你同C6傾, 佢DEL WHATSAPP之前, 都仲覺得你誤會左..
因為男女都真係可以係純朋友, 而且FD到咁我身邊都有一個。

但你C6咁樣做, 即係佢都默認同對方係有D關係..
我並唔認為今次佢肯當你面DEL, 你可以當冇事..
如果你真係可以當然最好。

值得留意既係, 點解一個平時你咁信任, 而且毫無破綻都可以發生呢種關係..
日後, 你自己要小心D..

女人, 始終不能過份信任別人 (唔一定係男人)
適當既危機感可以保護自己。
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

子爵府

回覆 pigpig(00) 的帖子

你們溝通完之後, 可否share 告之你們的問題所在嗎?

子爵府

MsAudreyK 發表於 17-1-4 05:43
自己諗極都唔會有結果,不如直接問C6有個答案。唔問你又可以忍到佢有小三嗎?最壞打算係離婚。你先問佢 wh ...

洗咩block,直接話我想識你e個朋友,約出黎見下

複式洋房

MsAudreyK 發表於 17-1-4 10:29
問清楚就好啦。要知道同C6之間問題,再慢慢改善。祝婚姻繼續美滿

Thanks a lot

複式洋房

soso1227 發表於 17-1-4 10:54
你C6肯whatsapp 個女人絕交,証明佢都覺得自己同呢個女人over左,
但佢唔搵人不代表對方唔可以搵佢,
Block ...

佢有同我交代點識,識左幾耐,佢係咩人,佢家庭狀況,發展到咩地步。但太深入嘅,我就唔問喇,既然大家都選擇家庭,我無謂問啲問題,另關係存在芥蒂啦⋯⋯

至於以後,真係要講個信字。如果佢地再有瓜葛,就到時算拆解,現在只可以抱著希望。

複式洋房

RAY媽 發表於 17-1-4 11:31
那他說了揀你和家庭?
你們之間的問題是什麼?

他毫不猶豫地選擇了家庭。
其實問題是孩子,他本來是不想要小孩的,是我跟他商量多年而生的。他說自我懷孕後便不開心, 一直到BB 出生,他更不開心,所以便出事了。
我說謝謝他,為了我,他勉強自己做自己不喜歡的事,以後不開心請告訴我,我會為他想辦法,一起解決

複式洋房

kkyyn 發表於 17-1-4 13:42
回覆 pigpig(00) 的帖子

你們溝通完之後, 可否share 告之你們的問題所在嗎?

請看33 樓

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

pigpig(00) 發表於 17-1-4 19:17
佢有同我交代點識,識左幾耐,佢係咩人,佢家庭狀況,發展到咩地步。但太深入嘅,我就唔問喇,既然大家都 ...
多問一句,對方係咪網上識的單親媽媽?

複式洋房

worthy 發表於 17-1-4 10:18
樓主, 首先我本人萬分同情你嘅遭遇. 雖然憑你嘅描述我感覺唔到真係有個小三嘅存在, 或者可以講有點危機.
如 ...

唔... 我睇左你幾個 Post,我同你最大分別係以下:

1. 你會問C6 :咁你覺得有冇問題?咁你想點?你認為你啱唔啱?
但我會話:其實咁係有問題架,因為.... (慢慢解釋)。我想你以後可以咁做.... (再解釋)。其實咁係唔啱架(再解釋)

2. 攤牌時態度:你用嬲,質問嘅態度。
我用溫柔,冷靜,支持佢,原諒佢,愛佢嘅態度同佢「攤牌」

3. 在對話中,你會你可能會振振有詞。
但我會告訴他,我有多欣賞他,我對他的好有多感激。

4. 和好後,你還放不下。
但我當什麼事都沒發生

歌都有得唱啦,原諒你是放過自己,這個道理。當你真正認識什麼時原諒,你就知道,其實你一直沒有原諒過。

外面女人的威力,在於她們有新鮮感,溫柔體貼,善解人意。對於一眾太太們,要有新鮮感基本上沒什可能,可以做的,就只有溫柔體貼,和善解人意。體諒他為何做錯了事,理解他們做錯事後的壓力。體諒和理解,不代表你要認同他。男人是需要下台階的,除非你要一拍兩散啦⋯⋯

可能你覺得我傻,但我C6 是值得我去這樣做的。

複式洋房

soso1227 發表於 17-1-4 20:09
多問一句,對方係咪網上識的單親媽媽?

是網上認識,但她有幸福家庭的

子爵府

pigpig(00) 發表於 17-1-4 20:40
唔... 我睇左你幾個 Post,我同你最大分別係以下:

1. 你會問C6 :咁你覺得有冇問題?咁你想點?你認為你 ...

樓主,多謝你的分享,在你分享中我都有很多得著。

洋房

回覆:自以爲幸福的女人

樓主,你處理得很好!包容和愛對整個家庭很重要。希望你以後幸福,有美滿婚姻。

伯爵府

2024年龍年勳章

pigpig(00) 發表於 17-1-4 19:24
他毫不猶豫地選擇了家庭。
其實問題是孩子,他本來是不想要小孩的,是我跟他商量多年而生的。他說自我懷孕 ...

欣賞你,尤其自己的事剛發生不久,還努力地嘗試用經歷去點化另一位有同樣經歷但看不開的網友,令她有機會學習。

首頁
12345...7

尾頁

跳至