嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

男爵府

13個月大bb去旅行, 三餐粥仔問題點解決, 請指教去台灣

男爵府

有冇考慮用炆燒壺?

男爵府

回覆 JoyceHoHo 的帖子

聽講要幾小時先得

男爵府

cammykwong 發表於 17-1-4 17:00
回覆 JoyceHoHo 的帖子

聽講要幾小時先得

係呀,如果當燘午餐,早餐要整定

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

台灣有專賣嬰兒用品店有嬰兒粥(一盒兩包);我聖誕個陣都去左台北,買左幾盒(去幾多日就買幾多日的份);去餐廳問職員拎熱水浸番暖就食得

我女11個月大

男爵府

wynnehung 發表於 17-1-4 23:08
台灣有專賣嬰兒用品店有嬰兒粥(一盒兩包);我聖誕個陣都去左台北,買左幾盒(去幾多日就買幾多日的份); ...

請問可有圖片/地址?
浸暖係要幾耐左右

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

cammykwong 發表於 17-1-4 23:18
請問可有圖片/地址?
浸暖係要幾耐左右

sorry我無地址呀,因為係台灣親友帶我去買
我買個隻的牌子係「親子御膳坊」的寶寶均衡粥,你可以search下
浸幾耐我無睇時間,我係feel到個袋暖就食;或者點餐時浸,食物到個陣就打開包粥倒出黎食

複式洋房

寶寶百味唔錯,我黎緊去旅行諗住買過去比BB食

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

去開餐廳可以點d 粥粉麵飯俾佢食, 行過超巿買生果或食酒店早餐時可以食生果.

另外響香港帶定d baby food 和果蓉開黎食, d baby food 俾小朋友試左先, 肯定佢肯食又冇敏感後可以拎去旅行食.

照帶奶粉都得, 亦可俾bb 飲鮮奶, 至少知佢冇敏感先. 萬一唔夠奶粉或小朋友突然肚餓都可以飲鮮奶.

洋房

呢隻都唔錯 一盒兩包 用熱水座熱就食得

別墅

我之前帶bb去台灣係網上訂鈞媽寶寶粥
前三個星期訂 叫他們直接送去酒店
之後用酒店熱水壺加熱就食得 好方便
最梗要係bb好鐘意食

大宅

上個月我同我15個月B去旅行,我無帶糊仔或粥仔,只帶奶粉。我B兩餐都係食烏東同麵就OK,其他早、晚同下午茶都係飲奶。有時下午俾麵包佢食,由於我B好喜歡食麵包所以唔俾奶都OK。你可以試下唔俾粥仔、俾其他雜糧得唔得

別墅

帶迷你電飯煲,可煲粥煮飯!非常方便

首頁

尾頁

跳至