夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

大家都經歷過,點解仲可以相信愛情?定係只是要個人陪下?

伯爵府

應該係不安既感覺,怕俾親友背後話自己婚姻失敗,棄婦之類,華人好奇怪地認為一個女人離婚後再嫁 = 好成功好勁,while 根本就係個人選擇,我住外國,離婚率好高,好多人選擇唔會再婚因為一次已經夠,有個伴侶共同生活都開心,或者一直單身照顧仔女,無乜人會非議咁多
優悠在澳洲

男爵府

個人認為.....經歷過就算了, 不一定要渴望第二春 ,
除非只在乎一剎那快樂,不在乎永恆 。

愛情是美麗神話 ,或許是童話世界裡的童話 ,
現實中的同甘共苦,互相扶持才是細水長流的真正愛情。
這裡的留言帖,全部訴苦老公不忠,出軌, 這是愛情嗎?

我發覺,女性渴望伴兒比較男性居多,
無論什麼原因也間接地曝露女性的弱點。
難道靠男人才能生存嗎? 難道有男人才能生活嗎?
一個伴侶是那麼重要嗎?

平時多數指男人去玩女人,那有女人去玩男人呢?
大多數騙財騙色陷阱是女性上當居多,那有男被騙嗎?

無可否認 ,有些人的第二春是一帆風順 ,
要明白每人際遇不一樣 , 隨自然吧 !

(觀點與角度 ,不喜勿插)

侯爵府

回覆:點解咁多post問會否再婚,幾耐揾到第二個?

正所謂:圍城外既人就想入城。。圍城內就想出牆。。無咩岩唔岩。。只係每個人需求唔同。。

kerrykwok3736    發表於 17-1-11 13:36

男爵府

開心吸收勳章

如果我婚姻失敗, 我唔會再搵另一半, 我寧願要個 SP 或者可以吹下水既女性就算, 唔會再打算結婚.

瑪瑙宮

如果有呢个人出現, 或者會一齊, 未必揀結婚, 唔想又 lung 住咩 6299姑9姑仔又造節又拜年又盛.

複式洋房

lazywife 發表於 17-1-6 09:55
正所謂:圍城外既人就想入城。。圍城內就想出牆。。無咩岩唔岩。。只係每個人需求唔同。。

...

Agree

珍珠宮

開心吸收勳章

tzelam2014 發表於 17-1-6 03:58
大家都經歷過,點解仲可以相信愛情?定係只是要個人陪下?

又唔滿意而家個伴侶,但又怕自己結過婚冇market...其實咪又係一樣的不安於室!
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

hunterml 發表於 17-1-6 10:03
如果我婚姻失敗, 我唔會再搵另一半, 我寧願要個 SP 或者可以吹下水既女性就算, 唔會再打算結婚. ...

CHING,俾個你!
百花叢裡過,片葉不沾身。

伯爵府

有人拍拖--結婚----離婚,
再拍拖----結婚, 合適的結婚,好簡單呀。
楊寶玲,鍾麗堤,三婚啦,大劉都結婚啦,相信愛情冇錯,
際遇唔同,係你冇遇上那個她/他。
過好,每一天!

珍珠宮

同意,其實最緊要自己開心姐,每個人要求都唔同,當然再婚要考慮既野或者多d

水晶宮

呢D要睇緣份,真係遇到一個好嘅,自己又開心咪係一齊

侯爵府

因為有些人真係一定要有男人先得。

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

一次婚姻失敗Je, 唔駛無哂信心又話剩係想有人陪。個人覺得,婚姻失敗給戀愛失敗都只係證明知個人唔岩自己,如果想有愛情咪搵個個囉。
好似我阿媽咁,離左婚後我都唔知山過幾多個叔叔,之前有個一齊住一幾年,宜家又係另一個都好幾年,佢開 咪得囉,又另外有人離左婚後 直單身無心要搵個個,其實妹睇個人Ge

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

jump.jump 發表於 17-1-6 06:23
應該係不安既感覺,怕俾親友背後話自己婚姻失敗,棄婦之類,華人好奇怪地認為一個女人離婚後再嫁 = 好成功 ...

有同感。在BK, 單身便代表失敗。

但我見到d已婚婦人,唔見得有幾好。

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主:

如果仲係好後生,例如二十出頭,咁真係要守一世寡咩……女人想有依靠有人照顧下都正常組

珍珠宮

遇到岩咪再婚.
冇話絕對要單身/ 再婚.

自我心態最緊要.

翡翠宮

回覆樓主:

個個不同
我識人50+都再婚個男人無得頂

子爵府

婚姻係生活的其中一種形態,想一世都有個伴,有乜問題?

又被形容為冇男人會死?

老實講,唔通第一份工被人炒,就一世唔打工?
日子總要過,一次失敗唔等於永世失敗,點解唔敢試多次?

自己細膽輸唔起都算,仲要扯同性後腿,認為其他女人唔知衰,痕到冇男人會死,衰過仲要結多一次婚。

乜心態?自己唔敢,所以別人是錯?

whatimwaiting    發表於 17-1-15 19:44

翡翠宮

有個伴無咁悶啊嘛,睇你想過點樣嘅生活遮

首頁

尾頁

跳至