烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無jm呢排有吃過洲際(港畔)或半島(露台),有無咩意見邊間正,我1516中!thx

複式洋房

睇你想享受咩啦?餐房set up的話, the verandah 比較 formal, 老英國味道, 相對 harbourside 就 casual 啲. 睇下係JM們聚會或兩公婆浪漫. 食物兩間也有水準之作. dessert & pastry table 就V, 日本菜式方面就H. 記住 check 下那間餐廳近期特色菜. 海鮮頭盤也有唔同seasonal special, enjoy

大宅

回覆:洲際及半島自助餐比較

我12月中weekday食左洲際dinner buffet, 當日全場都full的! 我冇食過半島, 只係搵食評時研究過, 我最後試洲際!

1. 海鮮冷盤 - 新鮮, 睇吓jm要唔要蠔, 因為洲際冇蠔食, 但其他都有, 麵包蟹等, (果時仲有大閘蟹添)

2. 熱食 - 我喜愛有片皮鴨, 燕窩\"鄧\"湯, 燒牛肉好味, 炸雞原來都好味(因為帶阿囡去, 依d啱小朋友食), 其他都多款架!

3. 刺身壽司 - 比較冷清既區域, 魚子壽司飯好好味!

4. 甜品 - 我最鐘意既區域, 有非常多既款式, 同做得好靚, 太多款未能試到好多, 當日我最喜愛係什莓拿破倫, 好好味! 有即整梳乎里, 好味! 雪糕係自家制的, 都非常好味, 阿囡見到d雪筒cone鋪滿朱古力兩眼發光!

5. 環境 - 我地遲book, 話冇window table, 但去到又安排左window枱, 夜境好靚, 所以可以留意, 另外枱與枱之間好close, 依點同半島會唔同!

6. 服務 - 好貼心, 當晚發生左d事, 最後好好彩解決到, 遇到好好既服務,! 仲有 refill食物都快的!

p.s. 當晚遇到好高大靚仔既片皮鴨大廚

大宅

我係秋香 發表於 17-1-8 03:46
睇你想享受咩啦?餐房set up的話, the verandah 比較 formal, 老英國味道, 相對 harbourside 就 casual 啲. ...

就係一家4口去,慶祝我同細女生日,但半島好似少啲食物,少啲熱葷,裝修我覺得半島靚,食物洲際多(emoji)⋯⋯好難選,嘻嘻

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

cocow131 發表於 17-1-8 10:07
就係一家4口去,慶祝我同細女生日,但半島好似少啲食物,少啲熱葷,裝修我覺得半島靚,食物洲際多(emoji) ...
同年青人就 casual smart la, take hourbourside. 青少年未夠成熟去感受Peninsula那邊的老英國味. 有好些事, 人, 地. 自己諗返轉頭係唔同年齡也有唔同味道

男爵府

lala12345678 發表於 17-1-8 20:29
這是半島?

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

半島食物西式化較多,洲際就比較多款式少少

珍珠宮

akimaybe 發表於 17-1-8 09:56
我12月中weekday食左洲際dinner buffet, 當日全場都full的! 我冇食過半島, 只係搵食評時研究過, 我最後試洲 ...

子爵府

I like Peninsula more, 鍾意食環境多d!但如果有小朋友,洲際適合d

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

想TRY 洲際LUNCH BUFFET.但星期日係BRUCH BUFFET HK$898.好貴.平時又夾唔到.

男爵府

回覆樓主:

我鍾意半島
食得好舒服

大宅

cocow131 發表於 17-1-8 00:42
有無jm呢排有吃過洲際(港畔)或半島(露台),有無咩意見邊間正,我1516中!thx
...

半島酒店比較好, 雖然食物冇咁多, 但係冇咁多大陸人

男爵府

醒目開學勳章

洲際食物多款甜品好正,半島食過午餐自助餐冇咩嘢食
:-P  :-P  :-P

公爵府

回覆樓主:

洲際除咗冇生蠔之外其他種類基本上都有, 多到其實冇可能所有嘢都試得曬

首頁

尾頁

跳至