婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

不同的家庭有不同的做法,如果係你c6倒瀉湯,可能已經比99出聲鬧了,你唔係佢個女佢先忍住唔鬧你。你自己原生家庭可能係好保護同照顧你,但你c6個家庭做法又會唔同,唔可以咁樣比較就覺得99唔好。

大宅

我99又係好能賤架!果次佢要我同個仔沖涼,大佬!我響你屋企,又著長褲,咪叫我老公借條短褲俾我著先啦,點知隻99叫我老公唔好借,我串佢唔借我又點沖呀,會沖到我成褲濕架喎,佢先死死地氣拎姑奶過夜啲短褲俾我!辛苦哂喎!

公爵府

chu_peipei 發表於 17-1-10 01:39
其實小事一樁

好唔開心。老公未番到奶奶家食飯,我唔小心倒瀉半碗湯成條褲濕哂,99一副我浪費湯既野,無問 ...

99同阿媽 邊有得比, 喺99屋企 ,我係阿四,返到阿媽屋企我係大爺, 始終都係媽媽好

大宅

其實小事一樁

好唔開心。老公未番到奶奶家食飯,我唔小心倒瀉半碗湯成條褲濕哂,99一副我浪費湯既野,無問 ...

甘你一路濕住?佢吾出聲你可以落街買過條或直接問風筒係邊

複式洋房

回覆樓主

其實你希望越大失望越大。你同我家姐當年一樣,當佢地係親人,一有事你係外人。你唔洗當佢地係親人

伯爵府

其實小事一樁

你仲細咩

珍珠宮

自己處理左咪得囉。
如果真係要人關心,
係咪都係老公關心你多過期望奶奶呢?

別墅

vondelle 發表於 17-1-10 04:04
成日都唔明,點解咁多人將自己女家家人,同男家家人咁比理一齊?一見如故個種就話姐

我只會將男家比擬為公 ...

贊同(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主:

點可以同自己阿媽比,問心你亦都唔會當99系自己阿媽咁對待啦!咁都喊,你會唔會諗多左,咁大個人唔通仲要好似小朋友咁對你咩

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

如果就甘睇文字,我感覺唔到你奶奶做錯什麼啊,你都識講倒瀉碗湯好小事,或者奶奶都係覺得好小事,先無乜點理。
唔通佢,哎呀,有無事呀,陰公囉,慘豬豬甘?

大宅

colormama 發表於 17-1-10 09:03
哇,d反應係仲衰過對外人,如果調反轉,係奶奶喺我屋企倒瀉湯,我都會主動清潔返,借個風筒出嚟吹乾條褲或 ...

係囉

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

我99話點解車飛買咁夜 人地個仔咁辛苦 無得休息 我話我阿媽要年初二齊人食飯 人地阿媽唔係你阿媽 人地個仔偷食 阿媽都撐架啦 你算老幾
te quiero mucho mi amo

大宅

其實小事一樁

好似小學生要人呵要人氹

水晶宮

回覆樓主

好在我冇仔冇新抱,奶奶煮飯睇怕都好忙,你打瀉湯應該係你老公問你關心你,我女兒咁情況我會話佢咁大個人咁唔小心,係唔會幫忙,孫仔自小行路跌親要佢自己起身,你奶奶一D都冇錯錯係錯在你媽太照顧你。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

其實小事一樁

唉,真係冇得比.... 我完全明白.....

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

好火 發表於 18-1-20 22:10
其實你希望越大失望越大。你同我家姐當年一樣,當佢地係親人,一有事你係外人。你唔洗當佢地係親人
...

我都係好努力迎合,幾難聽嘅說話都吞咗去,但換來嘅都係 “外人“

男爵府

回覆樓主:

唔好意思,睇完笑左。
我阿媽都唔會幫我換褲或吹乾條褲,仲會叫我抹番乾淨,唔鬧我咁唔小心已經偷笑。

禁止訪問

男爵府

如果係我倒瀉碗湯我會勁唔好意思,同99講對唔住side左佢一番心機tim呀

首頁

尾頁

跳至