親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無jm去過琵琶湖滑雪場玩雪?可以分享下?
見旅遊網購一日遊,有人試過?

大宅

回覆:日本琵琶湖vellay滑雪場玩雪

我2月去,經japanican 買,2大1小,俾完錢就即收email confirmation,信用卡用yen 找數,如果用港幣找數就14xx, 依家折返港幣12xx.

大宅

岩4歲小朋友玩嘛?係咪好凍?
自己要帶咩裝備?

大宅

引用:岩4歲小朋友玩嘛?係咪好凍?自己要帶咩裝

原帖由 winky1103 於 17-02-12 發表
岩4歲小朋友玩嘛?係咪好凍?
自己要帶咩裝備?
我去完返黎喇,如果計玩雪地方就唔太大,但都夠玩!
著夠衫去都無問題,小朋友玩得好開心!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Sammyan 發表於 17-2-12 18:54

你小朋友幾大?只係玩kids area ?

大宅

回覆:Lqueenie 的帖子

我小朋友5歲,雪場有雪兜,夾雪球果d, 夠玩一日

男爵府

醒目開學勳章

cathy0959 發表於 17-1-10 22:57
...

新年剛去完,報了japanican的一日團。問了幾次問題,回覆都好快。當日同車都有很多香港人。車幾好、準時、司機好有禮貌。同行有位懂英文的導遊,有問题可問她。
我地都好準時到達滑雪場,如要租滑雪用具要在覽車站旁的ski shop租,滑雪場是無的。埸內有位普通話的工作人員,呢位先生一聽到我們講廣東話己主動問我們是否须要協助。
如只玩雪可在snow land 玩,可自備用品,不用租。
要學滑雪就最好預先上網報名,當曰我遲了只有曰文有位,英文一早full了。
我'只租了滑雪用具比細女自己一個玩,可能成年無玩,有點生疏,安全計只好報kid school 點知又full 了。而熟習動作個雪場位又細,人又多,最後放棄滑雪提早去snow land 玩。好彩阿女都好開心。
套票內有1000日元的消費卷,可在餐廳買野食,午餐的食物水準唔錯幾好味,有冷熱水供应。

大宅

cathy0959 發表於 17-1-10 22:57
...

我農曆年帶阿囝去琵琶湖玩雪兜,在志賀站miss左間巴士,有間的士專門兜客上,落琵琶湖滑雪場,也是13xx yen. 佢仲比左張coupon我地入滑雪場平d 。當日我無join one day tour, 因為同事上年帶個8歲囡囡去玩雪兜,玩左唔夠3個鐘已話悶要走人。所以我都係自己坐車去,唔難好易去。 台灣d blog教點去都好詳細。你可以參考下。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:cathy0959+發表於+17-1-10+22:57+有

原帖由 Blue_Blue 於 17-02-13 發表
我農曆年帶阿囝去琵琶湖玩雪兜,在志賀站miss左間巴士,有間的士專門兜客上,落琵琶湖滑雪場,也是13xx ye ...
你在京都出發還是大阪出發?

男爵府

回覆 cathy0959 的帖子

我地跟JAPANICAN一日團. 提前BOOK, 佢地網上/訂單全部有晒說明, 非常清楚.
滑雪場風景好靚, 中午d嘢食都過得去. 值得一去.

大宅

Lqueenie 發表於 17-2-13 15:24
你在京都出發還是大阪出發?

我在大阪出發的,京都出發應該仲近琵琶湖

珍珠宮

Blue_Blue 發表於 17-2-14 00:51

我在大阪出發的,京都出發應該仲近琵琶湖

由大阪到琵琶湖山腳用左幾耐時間?自己去計計埋埋未必平過join day tour

大宅

Lqueenie 發表於 17-2-14 07:32
由大阪到琵琶湖山腳用左幾耐時間?自己去計計埋埋未必平過join day tour

由難波去琵琶湖起碼都要1.5hrs 車程,但就唔洗比1day tour限定幾點上車幾點回程。因為我唔滑雪,阿囝只玩雪兜,而且同事經驗,佢個囡玩雪兜2,3小時已叫悶要離開,所以自己去彈性d.
Join 1day tour 既好處係唔洗轉車,回程累時可以睡下。好似kxday, 去程07:00,回程到難波係19:40。

大宅

Hi I cannot find the website and anyone can help?

別墅

Sammyan 發表於 17-2-12 18:54

你好
想問你 關於雪場收費問題呀
想問下入場費 係咪3800yen?
會包纜車嗎?
小朋友租雪褸 雪褲 雪鞋 3500yen 嗎?
睇滑雪場網站 其他人的遊記 都仲未好了解個收費呀
感謝

珍珠宮

回覆樓主

日本

一般冇入場費

1 纜車費,小學以下,免
2 租衫
3 租用具

別墅

IMDAD 發表於 17-7-7 16:45
Hi I cannot find the website and anyone can help?

我今年CNY新年去了,在Klxxk訂的。

大宅

aurora10 發表於 17-2-13 16:43
回覆 cathy0959 的帖子

我地跟JAPANICAN一日團. 提前BOOK, 佢地網上/訂單全部有晒說明, 非常清楚.

請問你join tour由難波出發要坐幾耐車呀?我擔心坐太耐小朋友要去洗手間就麻煩

男爵府

keikeiangel 發表於 18-1-19 19:06
請問你join tour由難波出發要坐幾耐車呀?我擔心坐太耐小朋友要去洗手間就麻煩
...

車程160分鐘,每隔90~120分鐘左右會在休息站稍作休息。

大宅

aurora10 發表於 18-1-19 21:52
車程160分鐘,每隔90~120分鐘左右會在休息站稍作休息。

謝謝你(emoji)唔好意思再想問下玩到五點對小朋友黎講會唔會太長時間呢?

首頁

尾頁

跳至