夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

NA

複式洋房

佢已經唔係第一次咁樣,我個仔親子旅行一齊去,佢又係突然之間發癲。無啦啦講 x你老母好X熱呀,以後呢啲旅行全部唔x去。我即刻阻止佢, 同佢講唔好咁樣啦好多家長係,唔好講粗口會影響到個仔!佢就話你驚我影衰你啊?我話唔係,咁樣會令到人哋小朋友唔同你個仔玩,你理性小小好唔好? 之後都無野,跟住去到食飯時間,我老公突然同我講,呀女有個同學係新西蘭返嚟。其實我係唔知道,我話,係咩真係唔知道,但而係外國返黎來講佢英文都唔係好勁喎 (我意思是指ABC 嗰d)
佢就好大聲講,容忍有個限度我忍夠你!我即刻問佢咩事?當其時好多人望住我,我覺得好羞家,我即刻抱住個仔走出去費事比其他人見到。佢就話我避開佢!我比佢搞到我好辛苦,唔知想點。仲有好多好多都係好九唔搭八同埋好小事而搞到好大件事。我真係唔想再咁落去,真係好影響到我啲小朋友。我又試過搵社工求助,有同佢平心靜氣傾過。叫佢睇心理學家,但佢話佢冇病,有都係我搞成!我真係唔知自己有咩害過佢同控制佢?我唔想佢成日係條街度發癲,我真係覺得好樣衰。仲要開口埋口都係講粗口侮辱我嘅說話。

男爵府

似係囉!鬧得好九唔答八!(emoji)
精神病人唔會覺得自己有!
有冇可以試你話自己有!叫佢陪你去睇

男爵府

引用:真係好辛苦,有無人願意聽我掃苦? 我真係

原帖由 yan1017 於 17-01-12 發表
真係好辛苦,有無人願意聽我掃苦? 我真係好懷疑我老公有精神病。
其實我已經忍咗好多耐好耐,佢三日唔埋兩 ...
狂燥症....一定要帶你老公去睇醫生,如果唔係狂燥症就可能個腦有個瘤....唔係想嚇你...真人真事...我身邊有人試過

複式洋房

kittybig123 發表於 17-1-12 01:58
似係囉!鬧得好九唔答八!(emoji)
精神病人唔會覺得自己有!
有冇可以試你話自己有!叫佢陪你去睇

我都比佢攪到我真係有,我一落街就好驚,同好驚啲人望住我。失眠得好犀利!呢個方法會有諗過,但係出邊私家嘅心理學家好貴,政府排期排得好耐。我真係訓唔到,同埋我今日有諗過自殺。

Jolin_Yuen    發表於 17-1-12 12:59

複式洋房

sara0901 發表於 17-1-12 01:59
狂燥症....一定要帶你老公去睇醫生,如果唔係狂燥症就可能個腦有個瘤....唔係想嚇你...真人真事...我身邊有 ...

佢唔肯去睇我冇辦法,我連社工都搵埋。完全唔知點樣入手, 搞到我真係唔知點算。

複式洋房

大約一個星期有四五日都有類似咁嘅情況發生。

男爵府

明顯精神問題,要帶佢見社工先

複式洋房

bleeblee 發表於 17-1-12 02:08
明顯精神問題,要帶佢見社工先

佢就係唔很見,社工教咗我用個方法去引導佢見,但佢一聽到社工呢兩個字又發癲。

子爵府

熱血金章

回覆樓主:

有無男家既人,叫老爺奶奶,佢d兄弟姐妹幫手得吾得?
真係好大問題,怕你老公再有激烈既行動,而且影響你情緒已經大件事

Jolin_Yuen    發表於 17-1-12 13:00

男爵府

yan1017 發表於 17-1-12 01:46
真係好辛苦,有無人願意聽我掃苦? 我真係好懷疑我老公有精神病。
似係,佢唔信你可能你搵佢父母幫手

複式洋房

鍾太2009 發表於 17-1-12 02:27
有無男家既人,叫老爺奶奶,佢d兄弟姐妹幫手得吾得?
真係好大問題,怕你老公再有激烈既行動,而且影響你情 ...

兩老已過咗身好多年,佢連我屋企人都憎埋。但佢對朋友完全冇嘢,而且仲好好。我想搵佢朋友嘗試入手,但我朋友叫我唔好,因為咁樣佢會覺得你唱佢到時仲大鑊。

禁止訪問

子爵府

如果吾係壓力搞到咁就係個腦有事,有野壓住神經 自己控制吾到講埋啲吾關事既野

大宅

yan1017 發表於 17-1-12 01:46

佢好有問題,一定要睇醫生

珍珠宮

回覆樓主:

直頭痴左線啦

複式洋房

藍月女神 發表於 17-1-12 03:02
1. 你們當年是否未婚有孕呀?

2. 為什麼不帶袋在身?

我嗰句話英文唔係好勁,當中意思係話同學仔係外國黎,應該會好似d外國人口音咁,所以由頭到尾唔知佢係外國黎。可能我表達得唔好,你以為我串其他小朋友。 ps.希望唔好因爲我咁講,而令到有其他語言衝突,真係唔想連係呢度都會有唔開心既事出現。 對唔住,我真係好唔開心先係度訴苦。
我無諗到又會鬧交收場所以將個袋放左係車度。
我地結咗婚十幾年,我諗唔關係咪未婚懷孕嘅事。

Jolin_Yuen    發表於 17-1-12 13:00

複式洋房

cmting 發表於 17-1-12 03:44
如果吾係壓力搞到咁就係個腦有事,有野壓住神經 自己控制吾到講埋啲吾關事既野

...

應該係壓力大導至到咁,如果佢係屋企鬧我要發洩我會接受願意做佢出氣袋,佢平時發癲永遠只揀人多地方先黎發,攪到真係好尷尬。

複式洋房

狐朦 發表於 17-1-12 04:26
直頭痴左線啦

我都唔知點決解好,佢好錫我,又最傷害我嗰個。佢有試過因為呢啲九唔搭八嘅小事,衝動打到我成塊面傷晒,結果我走咗兩日去家姐屋企避難,佢有逗返我,同我講對唔住以為唔會,一時激動。最後原諒左佢,亦好嚴正同佢講唔可以再有下次,如果唔係即刻離婚。但佢從來唔打仔女,佢好錫佢地,連我鬧都唔俾鬧一句。所以有時我真係好矛盾。 我好想搵一個方法系可以解決到呢個問題,但我真係試過好多都唔得。甚至乎去到而家最絕望,我真係唔知點樣又唔敢同屋企人講。我一個人承受究竟可以去到幾盡。

大宅

yan1017 發表於 17-1-12 06:00
我都唔知點決解好,佢好錫我,又最傷害我嗰個。佢有試過因為呢啲九唔搭八嘅小事,衝動打到我成塊面傷晒, ...

對待精神病人,只有忍耐,忍受,忍讓

首頁
12345...8

尾頁

跳至