美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hello, 自我介紹,我自己一向圓碌碌,生完bb後一直無keep....突然有一日,上磅,唉呀⋯⋯嗰晚當堂訓5著,第二日的起心肝減肥,有冇sis 都係咁,靠自己減肥成功5反彈,大家開心share 下啦!我由3/1開始,直到昨天(14/1)共減6磅,都ok la.....

男爵府

回覆樓主:

Wa 好快,點減?

大宅

tiger. 發表於 17-1-16 20:13
Wa 好快,點減?
我其實只是控制食量,做35分鐘運動, 戒甜早餐: 兩隻蛋白,麥皮,多士,半杯咖啡
午餐:先食菜,后食魚蛋或云吞或水餃米缐
晚餐:半碗飯+碟菜

歺歺都飽,不過有點悶

子爵府

mmkk28 發表於 17-1-16 19:49
Hello, 自我介紹,我自己一向圓碌碌,生完bb後一直無keep....突然有一日,上磅,唉呀⋯⋯嗰晚當堂訓5著,第 ...

我係自己減……
高155cm, 做女時95至100, 臨生145,一生完132, 之後三年幾維持110 至120, 兩年前當時116磅,醫生話我血糖偏高,要控制飲食,於是開始食低碳水,加上做少少運動……
四個月後104, 運動持續保持線條,再三個月後97....一路到而家維持住95 至98……
但懶了半年,雖然冇肥到不過線條差d……
近日重拾運動,希望可以操番d線條出黎……

大宅

jesswu 發表於 17-1-16 20:59
我係自己減……
高155cm, 做女時95至100, 臨生145,一生完132, 之後三年幾維持110 至120, 兩年前當時116磅 ...
我重你好多呀😭😭😭😭乜叫低碳水?

禁止訪問

複式洋房

我都係近排先至開始比心機減肥。 之前生完亞女就肥到成70kg, 用了4個幾月時間, 現在減到59kg 啦。 重可以著返未生亞女之前條牛仔褲。
大家加油💪💪有大家互相同支持同交流會減得開心d 又有效d.

男爵府

jesswu 發表於 17-1-16 20:59
我係自己減……
高155cm, 做女時95至100, 臨生145,一生完132, 之後三年幾維持110 至120, 兩年前當時116磅 ...

減得好好!除左連續7個月做運動?仲有冇做其他?我同妳差不多高,但我發現到110lbs已經好難落磅!妳是否後生年紀?因我三十幾了!

子爵府

tangmoon516 發表於 17-1-16 22:42
減得好好!除左連續7個月做運動?仲有冇做其他?我同妳差不多高,但我發現到110lbs已經好難落磅!妳 ...

我72年的……是大媽級了……
我一向瘦底,做女時95 至100磅……
食極不肥……但生左阿女之後就開始肥了……
我只係做有限度運動,因我冇咩時間,要湊囡囡,通常在家做,偷閑每日十零廿分鐘……
圖左係阿囡半歲大,圖右係操fit後……
而家仍keep到,但線條差少少……
開始番個幾星期,希望越戰越勇!

大宅

waiwai__82 發表於 17-1-16 22:14
我都係近排先至開始比心機減肥。 之前生完亞女就肥到成70kg, 用了4個幾月時間, 現在減到59kg 啦。 重可以 ...
可否分享多D你如何減得咁好作參考?感謝😍

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

mmkk28 發表於 17-1-16 20:24
我其實只是控制食量,做35分鐘運動, 戒甜早餐: 兩隻蛋白,麥皮,多士,半杯咖啡
午餐:先食菜,后食魚蛋 ...

我覺得你呢個餐單係會減得快,但長期食唔夠營養,之後如食返正常,好易反彈!

大宅

991129 發表於 17-1-17 07:45
我覺得你呢個餐單係會減得快,但長期食唔夠營養,之後如食返正常,好易反彈!
...
Haha...我懶去整,求其食清谈野,不過我有朋友比了營養下市歺單,遲下研究下!你亦有研究營養學?

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

mmkk28 發表於 17-1-17 08:13
Haha...我懶去整,求其食清谈野,不過我有朋友比了營養下市歺單,遲下研究下!你亦有研究營養學?
...
無架, 不過單從你呢個餐單, 我覺得齋食至少會唔夠蛋白質囉!
我都有keep fit, 我用咗1年多啲減咗40幾磅, keep咗2年幾都無反彈, 運動當然一定keep住要做, 食方面除咗三低, 其實我乜都有食, 零食間唔中都有, 當然少少啦, 但我覺得最重要係每餐唔好食得太飽, 久而久之, 食量就會不自覺減少, 我同我老公都work!

大宅

991129 發表於 17-1-17 08:42
無架, 不過單從你呢個餐單, 我覺得齋食至少會唔夠蛋白質囉!
我都有keep fit, 我用咗1年多啲減咗40幾磅, ke ...
我其實想減40磅,自己想用1年時間,星期一至五先做運動(急步行30分鐘),你係跑步定點?我又重得滯跑5郁..........你個理念都ok wor....5好食咁飽,個胃口細了加上運動,自然輕鬆減
又效法下先

男爵府

回覆樓主:

我170cm 生完細仔年半開始減 用左半年時間 控制飲食+運動 由143減到115磅 而家事隔三年ok keep到啦
之前減就自己黎 近排開始跟pt 因想操肌keep好啲線條靚啲

水晶宮

mmkk28 發表於 17-1-17 09:28
我其實想減40磅,自己想用1年時間,星期一至五先做運動(急步行30分鐘),你係跑步定點?我又重得滯跑5郁.. ...
我係跑步, 一星期4-5日, 每次跑50 mins, 再步行15 mins, 加油!

珍珠宮

mmkk28 發表於 17-1-16 20:24
午餐:先食菜,后食魚蛋 ...

甜嘢最好盡量少食、澱粉質最好留喺早餐同午餐。我自己夜晚祇食菜同3、4隻蛋白。但就一星期跑2、3日30/mins同做2、3日Gym詳情你可以參考下我個肥c9嘅舊post

大宅

991129 發表於 17-1-17 10:50
我係跑步, 一星期4-5日, 每次跑50 mins, 再步行15 mins, 加油!
Thank you

大宅

Winnie_1210 發表於 17-1-17 11:19
甜嘢最好盡量少食、澱粉質最好留喺早餐同午餐。我自己夜晚祇食菜同3、4隻蛋白。但就一星期跑2、 ...
你由幾多磅減?用了多少時間?

大宅

我都要努力返!

首頁

尾頁

跳至