自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我的工人已完一張約,之後我地自己搞左續約。過了幾個月佢問財仔借了錢,財仔成日打電話來,好煩。我想炒左佢。請問:
1)賠足錢之餘,我會買機票俾佢,張機票是否一定要2個星期之後?如果我買張機票是今天炒,明天走,而又不能改期飛的得唔得?
2)如果今天炒,即賠足錢俾佢,但是機票是兩星期後走,咁這兩個星期佢住宿我要負責嗎?

謝謝大家!
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

伯爵府

上一張約我已提供機票佢回去,現在是否不用提供?
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

買張open ticket比佢,你買指定日期到時工人改期,僱主都要負責比錢,甘仲煩啦!
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

炒後工人住宿吾再關你事……

wcpcelia    發表於 17-1-17 11:58

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

引用:炒後工人住宿吾再關你事……

原帖由 2heiBBmama 於 17-01-16 發表
Thank you

伯爵府

引用:炒後工人住宿吾再關你事……

原帖由 2heiBBmama 於 17-01-16 發表
咁如果冇agent佢地會去邊?

伯爵府

唔係怪獸 發表於 17-1-16 23:23
咁如果冇agent佢地會去邊?

佢地會住 boarding house, 佢地識架啦
^^^... ^^^

伯爵府

引用:Quote:唔係怪獸+發表於+17-1-16+23:23+咁如

原帖由 lazypig 於 17-01-16 發表
佢地會住 boarding house, 佢地識架啦
Thank you

首頁

尾頁

跳至