影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugoma2015 發表於 18-5-25 21:05
聽講個流程系甘噶:1、各劇組申報自己的名單
2、第一輪系70個評委從100個候選人入面選8個
3、第二輪又係70 ...

喂喂喂,趙立新可能係冇流量俾佢蹭,但人家唔係流架大佬,睇獵場,趙立新夾埋出果一集唔夠,出彩到呢,仲有張嘉譯一個單元已經夠玩,趙張兩人相見一個眼神已經令人為之一震,呢d真係演技派,都未提孫紅雷,某某用咩參選都注唔夠班,咩需敗猶榮,願賭服輸好唔好!

得罪人所以冇入圍,檢討下點解得罪人,唔好又話人眼紅佢紅要打壓佢,紅嘅人大把,點解要單單打壓佢唔打壓其他人?

講起我的前半生,如果真有實力,早揾佢演真正男主角色,而唔係雷佳音,假男主實男配,但如果提名男配,睇牌面又實輸,搏下符碌一個唔好彩入到頭五又可以講足三年。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

仲有兩張

王國長老

hugoma2015 發表於 18-5-25 21:35
果套前半生,因為佢投資左少少錢,就夾硬將原著都唔存在的角色(賀函),加戲加到變男主,仲要扭曲曬D三觀 ...

題外話:聽雪樓官宣主要角色人選及造型。。。

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-26 00:01
仲有兩張

超中意第二張

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-25 23:54
喂喂喂,趙立新可能係冇流量俾佢蹭,但人家唔係流架大佬,睇獵場,趙立新夾埋出果一集唔夠,出彩到呢,仲 ...

咁人地就係想要流量嘛,所以咪碰瓷胡歌,艷壓小鮮肉(佢d通稿真係話佢好睇過小鮮肉)。

尋日睇佢d粉絲幫佢分析(挽尊),笑死。除左演技差,咩情商低,得罪人,全部認曬。為左證明有演技,如果當年佢爭男配就可以有獎,破天荒承認自己係偽裝者男配。

我真想講佢有今日,自己同粉絲都有責任。例如呢次,自己技不如人都唔出聲了。粉絲仲追住唔放。粉絲唔鬧白玉蘭,白玉蘭就唔會爆佢第一輪都唔入。唔鬧雷佳音,文匯報可能都唔會立刻整個“力壓”通稿,黨報黎噶,有錢都買唔到佢出通稿讚,所以睇下到底邊個後台勁?佢地搞清楚到底邊個得罪唔起。至於新麗,真係當人地流啊?事後有咩影響,自己偶像會受曬,我地拭目以待

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-26 02:20
題外話:聽雪樓官宣主要角色人選及造型。。。

d人個樣,無咩辨識度,我又臉盲了

王國長老

hugoma2015 發表於 18-5-26 03:52
d人個樣,無咩辨識度,我又臉盲了

唔怪得你,四個都算新一代,24-26歲,最多人識算係主角秦俊杰,秦時明月,長歌行,最新泡沫之夏,可能最多人識係佢女朋友楊紫。

袁冰妍女醫明妃有份,之後蜀山戰記,最新網劇玄門大師,都係偶像劇為主。
韓承羽又係演網絡劇加唱歌。
袁澧林香港人,上年浸大畢業,拍過美心廣告。
咁嘅卡士同原本屬意林更新張芷溪差好遠。。。

子爵府

2018復活節勳章

hugoma2015 發表於 18-5-26 03:28
超中意第二張

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-26 04:16
唔怪得你,四個都算新一代,24-26歲,最多人識算係主角秦俊杰,秦時明月,長歌行,最新泡沫之夏,可能最多 ...

雖然係新人,我無所謂的。我寧願睇新人,都好過果d演咩都一樣的演技派老油條。

我覺得造型好過林更新,林太大隻了。蕭樓主好病弱清瘦。

講開又講,我記得當年都有書粉嫌一哥演宗主太高大。不過林殊本身就將門之後,應該係高大噶,唔通真係燒到變矮左咩。

王國長老

hugoma2015 發表於 18-5-25 15:53
雖然係新人,我無所謂的。我寧願睇新人,都好過果d演咩都一樣的演技派老油條。

我覺得造型好過林更新,林 ...
新人演技不能要求太高,希望到時劇本唔好改到不倫不類。
秦俊杰都唔矮架,話有180cm,林更新都係高佢5cm,林同胡歌一樣高。

公爵府

回覆樓主

今年白玉蘭係從17年4月1號到18年3月1號,奤叔一共6套戲。6套男主都無一個入圍

唔好賴因為套套戲一樣,所以唔得。只要演得好d,都有機會入圍喇。問題係佢套套一樣,又演得唔好!黎耀祥夠套套差唔多,一樣3次視帝。

尋日睇到有人講,演“差唔多”的角色,才見真章。其實佢6個角色都有唔同,性格,背景都唔同,哪怕都係醫生,都會有唔同性格。佢都演到一樣,呢個係佢個人演技同態度問題。遠的唔講,你睇一哥,宗主同九爺角色都差唔多。不過人地就演到觀眾絕對唔會混淆。

大宅

hugoma2015 發表於 18-5-26 09:36
今年白玉蘭係從17年4月1號到18年3月1號,奤叔一共6套戲。6套男主都無一個入圍

唔好賴因為套套戲一 ...

其實白玉蘭個評選都係嚴格的,
都係業內人士, 同埋, 評委有劉和平,就佢一個已經好專業,大明王朝1566!如果某人的粉真係走去攻擊人地劉和平,相信某人的演藝事業好快結束

我以為成套前半生都係某人投資, 原來係有份投資, 其實佢應該文化素養一般, 有時加戲係可以的, 但加到扭曲三觀,又只想自己吸粉, 完全唔顧套劇的整體, 咁某人都幾唔專業亦幾自私

其實金星係講得啱, 某人係將唔同的角色, 都演到一樣, 人地冇話錯佢, 如果佢係有努力去鑽研角色, 係可以將背景似的角色, 自己再重新塑造, 俾人一個全新印象, 可惜佢唔去把握機會, 佢咁短時間就有6個角色, 絕對係1個好機會去打破觀眾覺得佢"演咩都一樣"的主觀感受

仲有, 某人當年偽裝者雙男主事件, 正午真係算對佢好, 仲幫佢諗好晒輸俾一哥好D, 定輸俾趙立新好D, 明樓邊有可能勝過宗主?! 宗主好多時單獨場景, 都已經好有戲, 但明樓又有幾多單獨場景係可以展示演技, 如果要我回憶返偽裝者, 明家日常係好睇的, 明樓同明台一齊的戲都好睇, 亦都做到大哥錫個細佬的感覺, 觀眾都感受到的,但如果要同宗主比, 明樓就冇咩深層次的性格, 同宗主呢個角色係冇得比的, 宗主呢個角係難度高好多的

某人D, 真係好誇張, 某人都唔係年紀細, 都係阿叔, 唔洗好似照小朋友咁,冇提名就向白玉蘭討個說法, 咁樣真係好肉酸, 仲要突然承認某人偽裝者係男配, 咁都算, D粉仲夠膽話改為男配就可以有獎, 咁都講得出, 非常唔尊重一哥, 過橋抽板,

班粉亦非常唔尊重趙立新, 同係客串,我會記得趙立新獵場入面做涂總好變態的笑聲同D說話成日調轉講, 但都唔會記得藺辰的特點, 人地趙立新係演技派, 堅有實力, 之前睇陳思成的遠大前程
, 趙立新個角原型係杜月笙, 又係好多珠玉在前, 難免有比較,但就睇得出人地係有鑽研角色, 又做出一角不同的杜月笙, 所以呢, 某人D粉不如承認某人演技尚有進步空間仲好, 好過不自量力咁去得罪其他同行或業內, 即使某人當年憑明樓去爭男配, 都冇可能拎獎, 趙立新套于無聲處個角色係優勝

(遠大前程呢套劇有袁弘, 佢OK的, 不過套劇整體就麻麻, 我都仲未追完, 而一眾配角真係好正, 趙立新同倪大紅對手戲好正)

公爵府

回覆樓主

既然我活了下來,就不會白白地活著

子爵府

hugoma2015 發表於 18-5-26 19:36

一哥咁瘦?

公爵府

lo913 發表於 18-5-26 21:03
一哥咁瘦?

瘦得黎仲有胸

王國長老

hugoma2015 發表於 18-5-26 19:36

呢兩張黑白正喎

公爵府

rose-mag 發表於 18-5-27 05:15
呢兩張黑白正喎

好地地紋咩花臂,大熱天時著成咁

而家大陸電視劇紋身唔出得街

公爵府

回覆樓主

自己出錢買營銷買水軍,買到自己都以為自己好紅?

即係考試作弊以為自己真係成績好好?

王國長老

hugoma2015 發表於 18-5-26 17:06
自己出錢買營銷買水軍,買到自己都以為自己好紅?

即係考試作弊以為自己真係成績好好?
有病咩,入戲太深?真係以為自己係果個賀涵?

佢何德何能去提拔其他主角?佢自己唔夠料所以入唔到圍,好冇?!

咩大數據最熱係某某?有熱度就等於有演技?而家白玉蘭係選演技出色,唔係鬥熱度鬥金句,賀涵個角色點好都冇用,唔係選角色,係選有演技嘅演員,係選有演技嘅演員,係選有演技嘅演員,講完三次,希望某某人某某粉好自為之,唔好再用歪理出嚟甩人現眼,已經唔只一次俾人見到佢(佢地)歪理一堆,仲要自我陶醉。

公爵府

雪橇犬 發表於 18-5-26 17:53
其實白玉蘭個評選都係嚴格的,
都係業內人士, 同埋, 評委有劉和平,就佢一個已經好專業,大明王朝1566呀!如果 ...
我覺得呢次提名名單算公正噶,你睇下連姜偉甘的江湖地位,佢唯一的作品都入唔到圍。佢同劉和平差唔多級數噶。當然,《獵場》當年的播映權糾紛,製片方青雨應該得罪左好多人。首先將第一輪播映權賣俾東方臺同浙江台。然後反水賣俾湖南台,然後又反水同湖南臺打官司,要收翻個播映權重新再賣,坐地起價。將D大臺都得罪曬。你有無留意《獵場》一直賣唔出第二輪俾其他電視台?
奤叔點解做到前半生的出品人?聽講系佢老婆通過趙薇搭路(佢老婆系趙薇大學同學),搭上左新麗,佢仲入左股(不過最新的報表,佢已經從股東名單中剔除)。加上佢到處宣稱自己系正午的股東,所以新麗就俾佢做出品人咯,劇本的改編都交俾佢的團隊負責。其實佢利用左人地對正午製作團隊的信任,狐假虎威。點知轉頭就話同正午從來都無關係,哈哈。

佢地以為佢一年6部戲霸屏,就可以複製當年一哥的輝煌。呢D唔系數量多就得噶,仲要質量。當年一哥3套戲《偽裝者》《瑯琊榜》《大好時光》,個個都好唔同,唔講劇情,起碼佢個人的演技都係好高分的。但是奤叔6套角色唔一樣都演到一樣,呢D唔叫霸屏,叫疲勞轟炸。唔好講業內人士睇唔上,連觀眾都睇到煩。我覺得如果唔系有一定共識(或者講群眾基礎),金星都唔會貿然響節目上點名批評佢啦。呢D人精,點會貿然佢得罪人。肯定系聽到好多人都甘講,自己亦覺得系,先搬出黎講。

我好理解佢粉絲的失望。6套戲都唔入圍,成套戲6個角色報名,唯獨佢唔入圍,真係好丑。但係唔好惱羞成怒到處搵人出氣。鬧完新麗鬧白玉蘭,然後鬧曬成個娛樂圈,仲@ 紫光閣,人民日報,話要整頓娛樂圈……系啊,我都讚成整頓啊,當年佢男配入圍男主,客串入圍男配的時候就應該整頓啦!自己系破壞規矩的既得利益者,而家仲好意思投訴?成個娛樂圈最唔抵可憐就系佢!

我講的,明樓唔好同宗主比,明樓連明臺都比唔上!果年就算無宗主,都輪唔到佢攞視帝!佢可以入圍都要多謝一哥憑宗主入圍就唔可以憑明臺入圍,俾多個名額佢。正一三分顏色上大紅。人無自知之明會死得好慘!呢幾晚圍觀佢D粉絲洗地,有D言論真係好好笑。分享下。

1、話“業內當佢系流量“小鮮肉”甘用,利用佢熱度炒作套戲,拉高收視,事後評獎就唔預佢。”——唔係掛?小鮮肉?臘肉都嫌佢老啦!呢個圈講互惠互利噶,又唔系有仇,如果佢演技好,點解要利用完佢D熱度,就唔俾獎佢?而且佢D所謂熱度,咪都係自己買通稿買水軍。好似一哥果D,上一次朗讀者,D黨媒官媒主動報道,D營銷號跟住轉發,呢D就叫真熱度了。如果一個明星真有熱度,黨媒官媒的公眾號,營銷號都會主動做野,因為佢地都需要D明星吸引眼球同流量。

2、話“唔俾佢入圍,系為左防爆,費事佢再紅D,片酬坐地起價”——人地一哥梅宗主望住佢笑啊!實至名歸的話,點防到爆?!佢地真係以為果70位業內人士個個都想搵佢拍戲,所以要壓佢?

3、話“佢四套戲收視破1,呢個成績無人能破”——國內果幾位阿叔輩,個個都有幾套破2、破3的戲啦。人民的名義破7,望住佢笑啊!

4、話“雷佳音的角色負面,唔應該入圍男主,會影響觀眾三觀”——人肉叉燒包黃秋生都望住佢笑。演技獎,講咩三觀?三觀唔正得過賀函(前半生奤叔的角色)一腳踏兩船。

首頁
177178179180181...230

尾頁

跳至