婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:奶奶唔俾湊阿b返娘家

99腰痛梗係唔應該俾佢操勞啦!

應該俾第2個人湊,第2個接受到bb出完街有情緒起伏嘅人湊

水晶宮

既然係咁就同C6商量唔好俾99湊,費事一陣整到佢條腰骨啦

大宅

hkgra 發表於 17-1-19 10:56
自己搵人湊, 未生前同我講會幫我湊,
大肚中話自己湊唔到,要搵人幫手睇下先湊到,
生左,完全湊唔到同唔想湊~

咁似我99,我結婚個日同我媽講佢ready湊,第二日同我講第日生仔叫婆婆湊,生左黎睇孫,poopoo左要換片走都走唔切話自己胃唔好唔睇得

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Fattybighead 的帖子

大宅

回覆 hkgra 的帖子

同我99一樣

複式洋房

好多謝大家的意見 但我返轉班 好少可以放兩日假 一星期多數一天
我唯有諗下拎返娘家湊

伯爵府

我本身自己湊,事實出去玩完第二日真係會好扭計。請工人啦,唔好求佢自己媽媽邊可以唔見。

男爵府

你有冇籌碼係手先 例如屋企人幫你揍咁?
大返佢囉 駛乜睇佢面色
你唔好喊啦、你先係BB個媽咪 你話事。

別墅

我情況掉轉(平時婆婆湊)
去完嫲嫲屋企玩,bb 真係會玩創個心
婆婆有時會呻兩句(emoji)(emoji)(emoji)但大家明白無得唔俾嫲嫲相處
唉,我都好無奈

子爵府

睬佢都傻

琥珀宮

vivi1988 發表於 17-1-19 09:26
我奶奶話我一湊阿b返娘家 第二日就好扭計 湊唔掂 佢本身又腰痛的今日滿心歡喜諗住出門之際 同我講 如果我今 ...

唔使理佢,大返佢轉頭,咁你不如辭職唔好做囉

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

做人幾時都係要有兩手準備, 先唔會被人拋到
有錢自然有選擇啦, 請工人又得, 本地姨姨又得, 社區保母又得, 報全日班又得
再唔係問下娘家幫唔幫到你湊
你99既言論, 擺明睇死你無本事搵其他後路, 一定要靠佢湊先會咁大你

男爵府

你奶奶係咪真係腰痛?
因為我媽咪腰骨唔多好
有時俾奶奶湊幾日 bb d訓覺時間亂晒
又扭計d 接手湊果個真係辛苦嘅
你都要體諒一下奶奶
就算佢開頭話幫你湊
咁湊湊下覺得辛苦 都可以呻下嘅
我地返工 覺得份工辛苦 都可以辭職啦
不如請個姐姐幫手

大宅

回覆樓主:

係啦!娘家肯幫手揍最好不過
唔洗揸頸就命咁做人
到時咪話怕99你又腰痛唔洗你揍

男爵府

你話你都知佢辛苦,又腰痛又湊仔,都打算請個工人。咁佢就會反對請工人,你繼續話你又咁又咁嘛,嘈下嘈下就收聲繼續湊啦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

咁腰痛仲要湊小朋友真係好辛苦
如果我老公湊個女番99到番黎扭到7彩 我都會叫佢 番無問題 第二日你請假搞掂佢 唔好搞着我
再唔係請個工人搞決哂所有問題

大宅

回覆樓主:

如果你寄人籬下兼要人地湊bb, 就無謂反抗

男爵府

vivi1988 發表於 17-1-19 09:26
我奶奶話我一湊阿b返娘家 第二日就好扭計 湊唔掂 佢本身又腰痛的今日滿心歡喜諗住出門之際 同我講 如果我今 ...
第一,佢真係痛咁你要佢硬食又係唔岩,第二你話佢話佢湊得掂,好多野現實同想象差好遠,我自己湊都好辛苦,何況你奶奶,搵下育嬰院,唔好辛苦奶奶,

大宅

我bb由工人湊,我想帶bb番外家食晚飯,奶奶都話唔好,同我講我自己一個番去食飯食完好即刻番。我問佢係咪bb見下我既親人唔好?佢先改口話唔係,只係驚我辛苦bb去完夜街半夜會扭計,又話佢自己當年做新抱同bb番外家俾奶奶鬧到隻咩咁,之後都唔敢番喎,三歲前都唔好番外家。

但我無理佢,我照番,我係認同太細唔好去夜街既,不過我想同b出席我既家庭聚會喎,咁我已經一食完飯(未夠9點)就飛的,9點半前已到家,但我老爺第二日都走黎話我同bb去夜街。
真心覺得老爺奶奶響呢件事上面好討厭。

子爵府

你同佢講,可能bb少番婆婆度,要番多d,習慣咗就唔會扭咖喇
因為我真係咁同6299講

首頁

尾頁

跳至