親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

joygigi 發表於 17-3-30 18:11
我復活節出發啦!我之前因為無時間plan行程先book酒店,所以預多左時間在悉尼,好後悔呀!GC我會去tropical ...

我同事話果園有好多新奇生果食,佢都話好值得去。因仲我未行程,如果有時間,我都想去。

你4合1買左幾錢,仲有,你有冇上Groupon.au, 我見呢排有好多buffet團購都好抵食

大宅

3btsoi 發表於 17-3-30 19:32
我同事話果園有好多新奇生果食,佢都話好值得去。因仲我未行程,如果有時間,我都想去。

你4合1買左幾錢 ...

我睇過, 可惜7-8月無乜好食

男爵府

sugarbun 發表於 17-3-30 20:41
我睇過, 可惜7-8月無乜好食

係喎,我地7,8月係冬天,生果相對少

大宅

3btsoi 發表於 17-3-30 20:44
係喎,我地7,8月係冬天,生果相對少

冬天啱摘strawberry

男爵府

減齡達人勳章

sugarbun 發表於 17-3-30 13:50
我應該跟呢個http://www.glowwormcavetamborinemountain.com.au/admission.html

不過你提醒左我要買定電筒 ...
我也是打算復活節去GC & SYDNEY,並會看藍光蟲。呢個團好似不包接送, 你是否包車去?如果是, 幾錢, 找哪間?

大宅

mamimi 發表於 17-3-31 00:45
我也是打算復活節去GC & SYDNEY,並會看藍光蟲。呢個團好似不包接送, 你是否包車去?如果是, 幾錢, 找哪間?
...
如果要接送, 要搵吃喝XX果d, 通常連埋一餐buffet

男爵府

減齡達人勳章

sugarbun 發表於 17-3-31 00:53

我已經BOOK咗兩餐BUFFET, 所以吃喝XX果隻唔啱我 (唔想食第3餐), 我可能係淘寶訂, 原來你自駕。

大宅

mamimi 發表於 17-3-31 01:08

係呀, 我自駕.

TB有咩團? 可否share? 有人講解下其實都唔錯

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

joygigi 發表於 17-3-30 18:11
我復活節出發啦!我之前因為無時間plan行程先book酒店,所以預多左時間在悉尼,好後悔呀!GC我會去tropical ...
4合1其實真係抵...但係又要預時間去晒先抵
GC你住邊間呀

琥珀宮

sugarbun 發表於 17-3-31 08:03

係呀, 我自駕.
我見klook同kkday D團都平...不過都係格下價先好D

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 sugarbun 的帖子

hihi,我8月又係去澳洲12日全自駕,頭4日會係墨爾本,之後飛去brisbane落海豚島住一晚, 再住gold coast。我而家仲plan緊gold coast果4日去邊玩。原本想join起喝玩x既團睇藍光虫,但係睇完你講話自己去,我有少少擔心夜晚渣車唔知掂唔掂,你有無有關既blog可以分享下呀﹖

男爵府

sugarbun 發表於 17-3-31 00:53

我見今日佢post左不包晚餐既藍光蟲團

男爵府

回覆樓主:

我仲見到有團海豚島團加觀鯨,不過我又係要諗交通

大宅

mamimi 發表於 17-3-31 01:08
呢團包接送
https://www.kkday.com/en/product/6180

琥珀宮

3btsoi 發表於 17-3-31 11:27
我仲見到有團海豚島團加觀鯨,不過我又係要諗交通
剛上TB睇好多都可以包接送...但係超早...5點幾係GC上車...7點幾先回程

男爵府

jcy 發表於 17-3-31 13:43
剛上TB睇好多都可以包接送...但係超早...5點幾係GC上車...7點幾先回程

如果海豚島,我想我Bne落機時去,回程就返回GC, 甘比較慳時。我諗緊Bne落機搭的士去碼頭,但走就唔知點走,因為好似夜晚個碼頭無咩車入,要check con X con

琥珀宮

3btsoi 發表於 17-3-31 13:56
如果海豚島,我想我Bne落機時去,回程就返回GC, 甘比較慳時。我諗緊Bne落機搭的士去碼頭,但走就唔知點走 ...
你諗住住一晚定day trip

男爵府

jcy 發表於 17-3-31 14:13
你諗住住一晚定day trip

Day trip, 我覺得住太貴同夜晚會好悶,寧願住番town

琥珀宮

holiday holiday book Circle on Cavill平一半...但係我見佢要係另1度攪chk in /out...左諗右諗今日發現我想要果層都無埋

男爵府

jcy 發表於 17-3-31 15:47
holiday holiday book Circle on Cavill平一半...但係我見佢要係另1度攪chk in /out...左諗右諗今日發現我 ...

係呀,要響Chevron Renaissance check in, 我睇地圖都係隔離街,同埋我比較鍾意Chevron Renaissance,景觀比靚,又方便checkin/out

首頁

尾頁

跳至