少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

.

伯爵府

Zztt 發表於 17-1-24 13:29
值得嗎?
而家主要係婆婆嫲嫲黎我地屋企湊, 父母返工;姐姐負責打掃煮飯;
到佢k1 自己full time 湊返,但 ...

我個人認為絕對值得,我覺得時間過咗就冇咗,小朋友大得好快,好好珍惜小時候同仔女相處,自己教,總好過交比姐姐

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

所以我成日都講,D人成日話生兩個小朋友有個伴,互相照應。
好感情就話姐,吾好感情咪成日打交傷感情

公爵府

值得嗎?
而家主要係婆婆嫲嫲黎我地屋企湊, 父母返工;姐姐負責打掃煮飯;

梗係值得啦 我之前同你嘅情況差唔多, 雖然辛苦啲, 你可以睇住佢哋成長 ,教到佢一啲出面學唔到嘅嘢, 包括做人嘅態度 , 自理能力 ,佢哋大咗你就會覺得你選擇係正確㗎喇

大宅

回覆樓主:

超值,我無請過工人,由大仔兩歲半開始全職湊返佢,到佢四歲半做哥哥,果時佢朝早起身已經係鬧鐘響自動波,直到著定鞋等我送佢落樓搭車。老公久唔久一班成十個大學同學家庭聚會,個個都讚我對仔女自我照顧能力好,又無爭玩具,係果班小朋友裹面比較乖。哥哥而家十六歲,都未試過真正同阿妹鬧交。

男爵府

hashtag影視迷勳章

值得嗎?

一定值得的

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至