婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆 highBmama 的帖子

我以前都係比99一家欺凌,尤其99只喜歡犬我一個,因為佢唔敢犬其他,覺得我好蝦和乘機搵我出氣,我當初都忍,忍咗幾年,忍無可忍,忍到我爆佢,之後呢幾年我無再見佢,任何節日我都唔會出現

男爵府

黑佢面唔出聲,下次唔去!

大宅

highBmama 發表於 17-1-26 11:55
大家有無試過比99一家言語欺凌?

如題, 如何對付口臭無口德99?

只有忍!

複式洋房

回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

同你一樣,忍咗七、八年,一句都冇同99吵過,最後搞到自己有輕微抑鬱症,晚晚睡唔到坐系到喊,仲搞到身體變差咗,心率過快,內分泌失調。但系反而此99周圍唱我陰濕,咩都唔出聲,唔中意又唔講。其實根本唔到我講野,只要同佢對事情睇法唔同講出自己意見,一定比佢鬧,舏叫我去食屎。感覺自己好像嫁咗之後連最基本尊嚴都冇

公爵府

回覆 cathy0 的帖子

我感受都係同妳一樣,比99搞到抑鬱症,諗起就哭,瞓得唔好,我都覺得自己嫁咗無尊嚴,我嗰時仲未知有bk,朋友有唔多喜歡我同佢哋傾訴,成日屈屈埋埋,無人訴苦,屈出病,如果妳再比99激親,上bk訴苦,會有好多jm安慰妳,唔好屈屈埋埋呀!

大宅

回覆樓主:

試過大伯兩次話要殺死我地

Jolin_Yuen    發表於 17-2-23 12:43
新的一年,媽媽希望溜溜健健康康,快樂成長!

大宅

回覆樓主:

以前會忍,反而變本加厲,
呢家當面講即插返佢,
少左好多說話聽,
反正c6係到佢又唔敢講,同c6講佢又唔信,
為咩要死忍難忍,又唔係受佢恩惠

ling_198710    發表於 17-2-28 17:42
Jolin_Yuen    發表於 17-2-23 12:44

大宅

mother904 發表於 17-1-27 15:28
冇,佢地唔敢

我老公一早告誡佢地,得罪我冇好下場

我都想好似你咁,我62只哈我一個,我夠林,以前差不多一星期見一次,今日我老公再約,我話要冷靜下,起碼要冷靜一個月先,我老公話62唔知做咩飲多左發酒瘋,我話又唔見佢咁惡對個工人,我連工人都不如

大宅

highBmama 發表於 17-1-26 12:30
好似全家無人比她吠, 淨係吠我一個甘

大宅

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回

複式洋房

有呀⋯⋯我姑奶才剛在家庭group 度講,話佢阿哥(我老公)一個人揾錢,但冇啖好食⋯⋯

洋房

佢而家唔會, 亦唔敢了...
都是睇我面色的...哈哈..

公爵府

回覆樓主:

黑面,靜音

大宅

MommyPanel勳章 認識瑞士牛牛第一回

美菲絲 發表於 17-1-26 14:08
無錯~~~~佢一日唔啞既話都會咁講野~~~所以當佢精神病人~~~

永遠只同老公同場出現~~~廢事俾機會佢單獨接 ...
我老公都有類似既事幫我, 之後隻99响屋企鬧我地唔識分莊閒,要靠佢生活(生活所有開支係我同老公負責, 佢幫我地湊仔) , 轉頭走落街打俾我媽講同一番說話

大宅

點止99, 連佢其他親戚都黑我面, 心諗你咪唱囉, 唱飽佢,把口賤到無人有 話我點衰點衰囉, 我仲大條道理唔理你, 我也從來唔靠你啲人。
對自己的心誠實!

複式洋房

所以如果有得再揀過老公,我會揀孤兒仔,無親無戚,何等自在

侯爵府

highBmama 發表於 17-1-26 12:30
好似全家無人比她吠, 淨係吠我一個甘

對住呢D人最好吾出聲扮cool

大宅

lwt 發表於 17-3-10 23:15
所以如果有得再揀過老公,我會揀孤兒仔,無親無戚,何等自在

其實呢個係我細個時嘅諗法,原來有人同我樣.

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Msshirleytang 發表於 17-2-27 15:03
有呀⋯⋯我姑奶才剛在家庭group 度講,話佢阿哥(我老公)一個人揾錢,但冇啖好食⋯⋯
...

同我奶奶一樣,話我老公日日做十幾個鐘又無啖好食

頂你,我有煮飯架,無咪落樓下餐廳食囉
愛 我 就 別 傷 害 我

首頁

尾頁

跳至