婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今晚諗住煮三餸一湯,點知我上一上樓再落返來,我99就知會我巳經将雪櫃入面的一碟肉餅拎佐去妯娌果度
我話:吓!我諗住今晚煮比你兩個孫食架喎!
99話:

珍珠宮

99話:妯娌坐月要食肉餅
(我心諗,原來99你咁樣拍心口煮陪月餐比妯娌,妯娌來緊依個月的坐月餐應該都慘不忍睹,算數吾同佢地計較)
我行開之後,我大B問99:做咩拎佐媽咪的嘢(我心好安慰,有個明事非的B)
99話:好巴閉咩,轉頭出去買返比你囉

Jolin_Yuen    發表於 17-2-7 13:13

珍珠宮

小肥楊 發表於 17-1-29 22:40
(我心諗,原來99你咁樣拍心口煮陪月餐比妯娌,妯娌來緊依個月的坐月餐應該都慘不忍 ...

叻仔 不過坐月個位就好似有d唔好彩

美菲絲    發表於 17-1-30 11:36
小肥楊    發表於 17-1-29 23:04

大宅

你99..... 真係無言

珍珠宮

到我煮晚飯的時候,我99當然無買返比我啦
仲叫我煎午餐肉比我兩個B食喎(小#巴,真係火都來啦!你果個剛出世的孫鑲金係你地啲,你唔鍚我兩個B唔緊要,你不問自取佐地的晚餐,仲叫佢地幾歲人仔新年流流食午餐肉,你吾係人)
我黑面望佢,得架啦,有分數,比幾滴.“是”油配白飯食啦

大宅

小肥楊 發表於 17-1-29 22:50
到我煮晚飯的時候,我99當然無買返比我啦
仲叫我煎午餐肉比我兩個B食喎(小#巴,真係火都來啦!你果個剛出世 ...

真係有病.... 午餐肉 不如豬油+是油送飯算喇!

公爵府

呢個世界上要幾PK都有 ! .....羅99買的貴價野(任何野都得)送俾娘家.就話朋友坐月要食XX(貴價野)羅左俾佢.

男爵府

(我心諗,原來99你咁樣拍心口煮陪月餐比妯娌,妯娌來緊依個月的坐月餐應該都慘不忍 ...

你今個月煮多d蝦,蟹,燒鵝,睇你99點拎

珍珠宮

eggplantyanyan 發表於 17-1-29 22:52
真係有病.... 午餐肉 不如豬油+是油送飯算喇!
甘啲野都講得出,所以我真係嬲

珍珠宮

美之選468 發表於 17-1-29 22:53
呢個世界上要幾PK都有 ! .....羅99買的貴價野(任何野都得)送俾娘家.就話朋友坐月要食XX(貴價野)羅左俾佢.
...
好提議

大宅

小肥楊 發表於 17-1-29 22:31
今晚諗住煮三餸一湯,點知我上一上樓再落返來,我99就知會我巳經将雪櫃入面的一碟肉餅拎佐去妯娌果度
我話 ...

我吾中意99私自拿我嘢去俾人講聲嘛!

ps,妯娌係指兄弟嘅老婆關係,係合稱。

珍珠宮

ilovecafe 發表於 17-1-29 22:55
你今個月煮多d蝦,蟹,燒鵝,睇你99點拎
吾煮啦,以後每晚出街食,費事再見到令人⭕咀,令人反胃的事話知99佢煮九大鬼O R西北風比人地坐月(我無福消受)

大宅

回覆樓主:

如果知你99落街買餸, 提佢買返肉餅比你

有借有還先係上等人

美菲絲    發表於 17-1-30 11:38
小肥楊    發表於 17-1-29 23:19

珍珠宮

佢仲好意思返轉叫我:今晚男家某親友如果過來日睇B,記得叫佢吾好去妯娌果邊喎(痴鬼線架,我轉佐做看更呀!)
我話:你自己whatsapp叫佢吾好來睇你個孫未得囉
99話:佢痴線架,邊度聽人講架(我心諗關我鬼事)
我話:甘無辦法架喎(心諗你甘緊張果粒孫,你走去妯娌房門24小時吸住未得囉)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

痴線,叫佢新抱食午餐肉咪得囉!

男爵府

你老公知唔知

美菲絲    發表於 17-1-30 11:39

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 小肥楊 的帖子

過2日再整,不過係中間藏幾隻指天椒

子爵府

小肥楊 發表於 17-1-29 22:31
我話 ...

至憎d人不問自取~~~搞亂晒我d計劃~~~~仲要講咩買返俾我喎~~~你買到咩~~~買到就唔洗偷啦~~~

子爵府

仔仔好叻知道嫲嫲蝦媽咪就出聲話嫲嫲

你奶奶好極品連一家大細既晚餐都偷

男爵府

回覆樓主:

唔好煮啦!外買返屋企都買壽司!
睇佢拎咩比人食

首頁

尾頁

跳至