烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

aeon 買咗個15cm !!!

唔排除遲d買埋12cm!!!睇下搵唔搵到個可以用電磁爐!!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cy101 發表於 17-4-14 14:17
aeon 買咗個15cm !!!

唔排除遲d買埋12cm!!!睇下搵唔搵到個可以用電磁爐!!! ...

可否影相呀?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy618 發表於 17-4-14 14:18
可否影相呀?
係post #8 bk 媽介紹個牌子, 你仲未買呀?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cy101 發表於 17-4-14 14:24

原來我miss 左

我未買,頭先先用完個鑊煎雞蛋,好煩

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

cy101 發表於 17-4-14 14:24

個日我都見到,係咪$49.90?

男爵府

coffecoffe 發表於 17-4-14 09:11
吉之島賣廚具部現在有買,還有幾種size添

咁咪好囉。 可以睇吓邊隻啱自己。

琥珀宮

stagea 發表於 17-4-14 15:51
個日我都見到,係咪$49.90?
yes!!!

公爵府

cindy618 發表於 17-2-6 00:19
邊樹買? 安全有品質嘅

我見我家工人姐姐去街市買隻細細煎pan仔(我用電爐,隻pan細到只有電爐內圈咁細) 煎一隻旦剛剛好, 細細隻洗又方便,用左一年冇問題重好好用(有時懶到用黎煎腸仔魚旦

大宅

joycesw 發表於 17-2-13 20:08
我係日本 aeon 買㗎。 500 円咋。 你去吉之島、永安睇吓 lodge 個牌子有冇。 staub 有個長柄迷你煲。 我 ...

請問可以用到電瓷爐嗎?

男爵府

aileen3388 發表於 17-4-20 15:27
請問可以用到電瓷爐嗎?

我嗰隻電磁爐唔得。 電陶爐我冇所以唔知得唔得

男爵府

幸福黃太太 發表於 17-4-19 18:41
我見我家工人姐姐去街市買隻細細煎pan仔(我用電爐,隻pan細到只有電爐內圈咁細) 煎一隻旦剛剛好, 細細 ...

其實真係幾方便

大宅

細pan 推介你用de buyer
真係好好用 吾痴底
又無塗層 又易清潔 手柄又靚
煎完蛋用清水洗幾洗查油 就搞掂
呢個pan仲有隻比我右手邊個隻更細隻

首頁

尾頁

跳至