醫護健康

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

媽媽不能走動,將會安排月底入住院舍,請問有經驗的jm我應準備什麼物資?

因為院舍只有很少地方放衣物,一個床頭櫃和一個小小的衣櫃。打算沐浴露潤膚膏洗頭水尿片紙巾......等等可以付款給院舍代買的全部經院舍買。

我應該準備多少套衣服,(過頭笠定中間開鈕好?)毛巾,襪子......,有什麼要買定?

大宅

maymaggie 發表於 17-2-7 17:41
媽媽不能走動,將會安排月底入住院舍,請問有經驗的jm我應準備什麼物資?

因為院舍只有很少地方放衣物,一 ...

要睇院舍有咩提供
我媽入果間政府院舍有雜費計劃,包毛巾沐浴用品廁紙等,尿片同凝固粉我跟院舍訂
院舍内著開胸同過頭笠都有,你可以預備三至四套衫睇定d再買都得,最重要預備外套

侯爵府

maymaggie 發表於 17-2-7 17:41

因為院舍只有很少地方放衣物,一 ...

我嫲嫲政府同私家都住過,每間都會俾張清單你,不如你問一下先。

政府幾嚴格下,不能存放太多,反而私家彈性幾大下。

伯爵府

Bear1010 發表於 17-2-7 20:09
要睇院舍有咩提供
我媽入果間政府院舍有雜費計劃,包毛巾沐浴用品廁紙等,尿片同凝固粉我跟院舍訂
院舍内 ...
唔該哂您, 我都預備可以付款代購的全交院舍買。您說得對, 先買少量衣物, 睇定 d 先,因院舍地方不大, 我又唔知規矩。

伯爵府

crshk 發表於 17-2-7 20:50
我嫲嫲政府同私家都住過,每間都會俾張清單你,不如你問一下先。

政府幾嚴格下,不能存放太多,反而私家 ...
唔該哂您, 院舍無俾清單, 只係介紹過個地方有幾大, 有個櫃放衣物。可能我問漏了, 一陣打去再了解下先。

子爵府

親子王國15週年勳章

物資唔夠佢地會同你講, 不過D衣物最好寫晒名, 以防同其他人撈亂,尤其私人院舍.

首頁

尾頁

跳至