美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章

水寶寶 發表於 17-2-9 19:15
“水光槍”我就諗起最近做facial時位美容師問我是否打左“水光槍”?我問咩黎架?點解咁講?佢話:幫你做左6年 ...

現在我位美容師都唔sell我,因我現在皮膚重靚過佢。不過我付出的時間相對多

大宅

熱血勳章

kyunghee 發表於 17-2-9 18:25
唔麻煩架,我用緊dermacept peel,洗完面用cotton pad搽完就搞掂,你可以上佢website睇下~
其他有D係好似 ...

我洗面後第一步驟就係用dermacept peel.想請問你有冇用佢嘅鉑金水凝保濕化妝水同c10?好用嗎?同佢有盒$500/5片mask不知好唔好?

別墅

水寶寶 發表於 17-2-9 19:26
我洗面後第一步驟就係用dermacept peel.想請問你有冇用佢嘅鉑金水凝保濕化妝水同c10?好用嗎?同佢有盒$500 ...

我有用c10! 第一樽嘅效果好明顯,白左同毛孔無咁現嘞,跟住改用c20反而無咁大效用了~

我用過佢隻lift serum,eye cream 同 face cream,我係超乾人,佢都好夠潤,ok! 但lift的效果就唔多覺囉~

宜家開始用鉑金cleanser ,toner同face cream大摡3星期,cleanser好乾淨唔乾,但我唔like 個氣味,toner+face cream不過不失,未見效果~BA送左2張paper mask我試,效果ok喎!宜個值得一試,但價錢頗貴所以未必會買哈哈~

大宅

熱血勳章

kyunghee 發表於 17-2-9 19:43
我有用c10! 第一樽嘅效果好明顯,白左同毛孔無咁現嘞,跟住改用c20反而無咁大效用了~

我用過佢隻lift se ...

我見佢現c10同鉑金水做75折。咁你有冇用番c10?我未試過佢洗面。佢cream正價貴,我試想等佢做折先買。佢有樽cream正價要過千,你是否就係用緊

別墅

水寶寶 發表於 17-2-9 19:59
我見佢現c10同鉑金水做75折。咁你有冇用番c10?我未試過佢洗面。佢cream正價貴,我試想等佢做折先買。佢有樽 ...

我剛剛轉返c10,平D嘛~我就係指過千蚊個樽cream,我係買christmas set所以計番大摡7折度啦,BA好好人又送好多sample,所以好抵~

c10應該會繼續回購嘅,佢地皇牌product嘛~

大宅

熱血勳章

kyunghee 發表於 17-2-9 22:16
我剛剛轉返c10,平D嘛~我就係指過千蚊個樽cream,我係買christmas set所以計番大摡7折度啦,BA好好人又 ...

我就係聖誕買左c10個set$830,本想買你c20個set,但未用過所以買c10.佢有支peel同橙色洗面。我只開左peel用。請問c10步驟你點用?是否洗面,peel,c10,面霜…?同請問你哪間買。我買時送好小野。

大宅

熱血勳章

回覆樓主:

近半年我發現自己好貪皮膚靚,自己搞靚番皮膚好有成功感,好開心,成日1人去睇護膚品研究,10月-現2月買護膚品同面膜用左二萬幾.試緊哪最啱自己,已有5成搵到了,另外5成要努力尋找埋佢地。

別墅

水寶寶 發表於 17-2-9 22:24
我就係聖誕買左c10個set$830,本想買你c20個set,但未用過所以買c10.佢有支peel同橙色洗面。我只開左peel用 ...

哦!!以我理解用法係 cleansing > peel > lotion > c5 for eye > c10 for face > serum > eye cream > face cream.

我同BA講我遅D去旅行(真架!),天氣又凍又乾躁,我又買2set christmas 貨,所以佢話比多Dsample我旅行用

子爵府

2023年兔年勳章

水寶寶 發表於 17-2-9 22:31
近半年我發現自己好貪皮膚靚,自己搞靚番皮膚好有成功感,好開心,成日1人去睇護膚品研究,10月-現2月買護膚品 ...

請問你覺得用完邊幾隻面膜,效果好及值得回購?

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主,試下轉用去角質精華,唔好用磨砂,清潔mask,我自己就係啦,越用皮膚底層越乾,你要揀隻好水好水嘅水份精華,要個底先強壯起黎,咁你搽野先有力吸收

別墅

我而家一個月精華連日夜霜都係一千蚊左右,但效果超好,不過之前我用一隻clarifying lotion抹走啲死皮,令皮膚更易吸收。 另外,粉底要用水溶性,唔會阻塞皮膚。
每晚我亦會敷保濕mask,尤其放工返去落左妝,洗完面都會洗走啲油份,保濕補返下平衡返。
一星期就做一次facial機,都係diy,好方便但效果就好明顯,唔化妝塊面都會有光澤

別墅

回覆 水寶寶 的帖子

jm你好有恆心!其實我有一期都係晚晚敷(朝早賴床真係早起唔到敷)岩岩上面有另一位jm話朝早敷5mins就可以洗走,果隻可能朝早我就有恆心
我知要皮膚好一定要好似你咁堅持先得!

別墅

leungtai22 發表於 17-2-9 16:38
回覆 shalala_sharon 的帖子

岩岩同同事食飯有講開 佢地都話用印好好多好似d暗瘡皮膚甘都係用印會好d
唔知點解pm唔到你,我搵到隻平平地既舒敏水凝露試下朝早上妝前敷,夜晚就俾d心機再敷下masks咁呢隻有冇jm試過?
http://perfect-mart.com/perfect-life/11-cpl-sensitive-2-in-1-gel-creammask-germany.html

別墅

回覆 aprilbaby04 的帖子

我都覺得其實真係要花時間,已經feel到個底乾到喊,表面用咩都入唔到入面咁所以我而家都唔會買好貴的護膚品,到搞好左可以吸收先再買!
去角質精華好似溫和d,要keep住用的話,會唔會用時間長d先見到效果?

別墅

回覆 2monkeysmom 的帖子

一個月用一千蚊有效果對我黎講都值,以前用好多$$但係一停左就又差返,clarifying lotion呢個方法我都有試過,對我黎講都比較有用的,起碼唔係查完即乾!
原來好多jm都鍾意diy,花好多心機係皮膚上面

侯爵府

kyunghee 發表於 17-2-8 16:21

我覺得越scrub越差,皮膚好似暗左…
可介紹哪款peeling 好用?

大宅

溫和去角質唔會令皮膚更薄
不過自己都要小心面薄嘅位置輕手啲

我體質本身都好難吸收
推介Dermologica 美白酵素粉同fresh sugar polish 敏感皮膚都可以用
之後會立刻再敷mask

別墅

jc2009 發表於 17-2-10 15:28
可介紹哪款peeling 好用?

我用過類似會擦紙膠粒嘅去角質啫喱(購自sasa卓悅幾十蚊貨仔),又用過彩豐行peeling cream,宜家用dermacept~

別墅

cici0411 發表於 17-2-10 10:43
回覆 2monkeysmom 的帖子

一個月用一千蚊有效果對我黎講都值,以前用好多$$但係一停左就又差返,clarifyin ...

Diy好處好多啦,我最怕人地sell我迫我join package, join完又難book, 又要數住仲有幾多次要做驚過期,自己做可以幾時做都得,同啲野真係得丫嘛

大宅

熱血勳章

Rose^^ 發表於 17-2-9 23:35
請問你覺得用完邊幾隻面膜,效果好及值得回購?

我太多mask,主保濕,有shiseido黑色$300片,estee lauder銀泊面膜,avene保濕(都回購)每天游泳後必敷粗用,後再敷紙mask(之前b5打底)。用到7788後想買樽試Renewing pack試(因太貴,諗左已3個月都未買)你有冇咩好介紹?平貴冇所謂。我得閒都會diy

首頁

尾頁

跳至