用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.75%

義工

少年成長 今日: 22|主題: 1278

阿女勁脱髮,咩原因

男爵府

國民生產總值:5670

BKXmas勳章

12/13歲無乜病痛、又無乜特別事影響心情,有乜原因令到頭髮脱落?係比較多果隻。

王國熱話
請問仲有無06媽媽喺度呀?
亞囡呢排濕疹好勁, 大家有冇好方法醫?
彥媽與你:BB 讀書/學習交流站 (答問區) ~~ Pa...
升二年班,你地會點處置一年班d書?

伯爵府

國民生產總值:16536

2017勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

壓力

子爵府

國民生產總值:13143

瞓得好勳章 開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 ProAbsorb勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

cy.muimui 發表於 17-2-10 12:19
12/13歲無乜病痛、又無乜特別事影響心情,有乜原因令到頭髮脱落?係比較多果隻。 ...

果隻系?

侯爵府

國民生產總值:24250

畀面勳章 BKXmas勳章

cy.muimui 發表於 17-2-10 12:19
12/13歲無乜病痛、又無乜特別事影響心情,有乜原因令到頭髮脱落?係比較多果隻。 ...

似壓力同營養不良多

很累~我幾時先可以抖吓呢

男爵府

國民生產總值:7376

BKXmas勳章

缺鈣

公爵府

國民生產總值:25225

2017媽媽節

回覆樓主:

有機會營養問題

禁止訪問

國民生產總值:1917

BKXmas勳章

珍珠宮

國民生產總值:31948

好媽媽勳章 BKXmas勳章

體重有否下降?

男爵府

BKXmas勳章

體重無下降,暫時觀察就唔見有壓力,可能真係唔夠營養……

子爵府

國民生產總值:10804

BKXmas勳章

用緊咩洗頭水? 應該係洗頭水問題, 我女都試過勁甩頭髮, 轉左洗頭水冇事lu, 所以洗頭水都好緊要。 我囡就係用Doxx 勁甩頭髮, 我以後都唔會用呢D洗髮水。

禁止訪問

國民生產總值:1080

大宅

國民生產總值:3773

BKXmas勳章

回覆樓主:

是不是壓力,是的話可以讓她放鬆下。保證她的睡眠時間是足夠的。
可以試下喝黑芝麻糊,用霸王洗髮水

象牙宮

國民生產總值:237077

瞓得好勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 BKXmas勳章 2017勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章 食得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

轉下洗頭水先

複式洋房

國民生產總值:206

回覆樓主:

睡眠不夠或者壓力大。可以用生發水試試

男爵府

國民生產總值:9368

BKXmas勳章

回覆樓主:

轉洗頭水

男爵府

BKXmas勳章

多謝咁多位意見,幫佢轉左洗頭水,又剪短番少少把頭髮,甩頭髮情形都有改善,會再觀察下,謝謝大家!

複式洋房

國民生產總值:417

認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

同青春期荷爾蒙都有關喎

男爵府

國民生產總值:7490

BKXmas勳章

可以試下黑色呂洗頭水

珊瑚宮

國民生產總值:101685

瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

轉另一隻洗頭水試試

伯爵府

國民生產總值:15524

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
tingtong 發表於 17-2-14 20:26
壓力

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎